Det østjyske OL-håb drømmer om top 15

I februar er der Vinter OL i sydkoreanske Pyeongchang, og en af de danskere, der kan gøre sig bemærket her, er aarhusianske Christoffer Faarup

Her ses Christoffer Faarup ved et tidligere World Cup-stævne. Foto: Fabrice Coffrini - Scanpix

Lige udover i curling plejer Danmark ikke at gøre særlig meget væsen af sig, når de Olympiske Vinterlege afvikles. Men i år kan blive anderledes. Skiløberen Christoffer Faarup fra Aarhus er i hvert fald en outsider til at blande sig blandt de bedste.

- OL i Pyeongchang er indtil nu min karrieres højdepunkt. Målet er at komme i top 20, men derfra kan alt jo ske, og så er top 15 heller ikke urealistisk, siger 24-årige Christoffer Faarup til TV2 ØSTJYLLAND på en telefon fra Schweiz.

Christoffer Faarup er til daglig bosat i Norge for at kunne træne der. Oprindeligt er han fra Aarhus.  Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Her deltager han i øjeblikket i World Cuppen, hvis sæson fortsætter næsten helt indtil OL i februar. I de kommende to uger deltager aarhusianeren da også i mindst to afdelinger.

Christoffer Faarup stiller op i disciplinerne styrtløb, Super G og Super Kombination til OL. Han forventer selv at kunne gøre sig gældende i alle tre.

Det stikker helt af i forbindelse med store events. Til VM var jeg kendt i to uger, inden der var ret stille igen.

Christoffer Faarup, skiløber

- Det er ofte tæt i alle disciplinerne. Chancerne er måske størst i Kombination, for her er der slalom, hvor flest plejer at udgå, siger Christoffer Faarup.

Endnu har han og holdet bag skiløberen ikke besluttet præcist, hvordan man vil forberede sig op til OL. Enten deltager skiløberen i World Cup-løbet i Garmish som den sidste træning, eller også tager han til Norge og selvtræner.

Banen passer til østjyden

Under alle omstændigheder er han fortrøstningsfuld inden legene.

- Jeg har aldrig prøvet at stå på ski i Pyeongchang, men jeg har hørt, at banen er flad og med flere store hop. Sådan en passer godt til mig. Teknisk mangler jeg nemlig lidt, forklarer Christoffer Faarup.

01:56

I Silkeborg Ishockey har man taget et nyt koncept i brug for at tiltrække flere frivillige kræfter. Se mere om det i indslaget her. 

Luk video

Ved OL i Sochi for fire år siden sluttede Faarup som nr. 37 i styrtløb – en placering han altså sammen med de danske fans håber på at forbedre i år.

Netop fansene og de øvrige danskere kan han godt mærke er mere opmærksom på ham og skisport op til et Vinter OL.

OL-holdet

Alpin ski: Christoffer Faarup
Freestyle ski: Laila Friis-Salling
Langrend: Martin Møller
Speed Skating: Elena Rigas, Stefan Due Schmidt, Viktor Hald Thorup
Det danske herre- og kvindelandshold i curling

Kilde: Danmarks Idrætsforbund  

- Jeg kan godt mærke, at der snart er OL. Det stikker helt af i forbindelse med store events. Til VM (hvor han blev nr. 30 i styrtløb) var jeg kendt i to uger, inden der var ret stille igen, fortæller han.

Det er helt fair, at det ofte kun er i forbindelse med store stævner, at der er bevågenhed. Jeg er ikke god nok endnu til at være i medierne hver dag.

Christoffer Faarup, skiløber

- Det er lækkert at få lidt bevågenhed om sporten og mig selv, men er også helt fair, at det ofte kun er i forbindelse med store stævner, at der er det. Jeg er ikke god nok endnu til at være i medierne hver dag, lyder det videre fra Christoffer Faarup.

OL i Pyeongchang afvikles fra den 9.-25. februar.

TV2 ØSTJYLLAND mødte Christoffer Faarup inden OL i 2014. Se indslaget herunder: