De er mestre i digital post

Her er flest borgere hoppet med på bølgen

Der skal sendes færre breve og mere digital post, men nogle steder er borgerne bare bedre end andre til at skifte den fysiske postkasse ud med den digitale.

Skanderborg Kommune er helt i top, når det kommer til den digitale bølge. Kommunen er netop blevet kåret til at være den kommune i Danmark, hvor flest borgere har oprettet en digital postkasse.

Helt præcis har 43,8 procent af borgerne i Skanderborg nu en digital postkasse, så de, i stedet for breve, kan modtage beskeder fra kommunen på computeren.

Skanderborg har dystet med 39 andre kommuner om at blive den mest digitale kommune, og det glæder borgmesteren, at det nu er lykkedes:

- Jeg er glad for, at vores kampagner de seneste måneder har båret frugt. Det har virkelig betalt sig at løbe de ekstra meter. Vi er godt på vej mod, at hver anden af vores borgere kan modtage digital post fra os. Jo flere digitale borgere, vi får af frivillighedens vej, des bedre forudsætninger har vi for at hjælpe dem, der virkelig har behov for det, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en pressemeddelelse.

Fra november i år bliver det obligatorisk for alle danskere at have oprettet en digital postkasse, så al post fra kommunen kan modtages digitalt.

Her kan du se top fem over højdespringerne blandt de mest digitale kommuner:

- Skanderborg: 43,8 procent

- Odense: 37,2 procent

- Odder: 36,3 procent

- Vejle: 34,5 procent

- Aarhus: 34,5 procent