DBU vil sende landsholdet ud i provinsen

DBU har haft gode erfaringer med at spille landskampe i blandt andet Aarhus

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Danmarks fodboldlandshold skal være for hele Danmark og skal i højere grad ud i provinsen både for at spille kamp og træne.

Sådan skriver Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

- Fodboldlandsholdet er hele Danmarks landshold. Derfor ønsker vi, at holdet både træner og spiller kampe forskellige steder i landet, som vi også kender det fra andre lande som Spanien, England, Portugal og flere andre.

Læs også Kommune hjælper fodboldklub med at betale stor skattegæld

Alle danskere skal have mulighed for at opleve fodboldlandsholdet i en by tæt på, siger DBU-formand Jesper Møller.

Det er ikke nyt, at A-landsholdet spiller andre steder end i København, og kvindelandsholdet og U21-landsholdet har fast spillet i henholdsvis Viborg og Aalborg i deres seneste kvalifikationsturneringer. 

Nicklas Bendtner lavede et hattrick, da landsholdet i marts 2015 mødte USA på AGF's hjemmebane i Aarhus. Foto: Claus Fisker - Scanpix

- Der er mange store fodboldkampe og andre events i hovedstaden, men jeg håber, at hovedstadsområdet stadig har lyst til at være vært for fodboldlandsholdet. Ellers må vi overveje at rykke flere landskampe til andre byer, hvor vi har oplevet god opbakning i både Odense, Aarhus, Herning, Aalborg, Horsens, Viborg og andre steder i provinsen, siger Jesper Møller.

Danmark skal på tirsdag møde Tyskland i en testkamp, der afvikles på Brøndby Stadion.