Champagnen er lagt på køl: Langå er klar til stor vikingefest

I Langå er de klar til at følge den lokale sangstjerne Jonas Flodager Rasmussen til finalen i Eurovision

Her ses 'Vikingen fra Langå' på scenen i Aalborg, hvor han i februar vand Dansk Melodi grand Prix med sangen 'Higher Ground'. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Når Jonas Flodager Rasmussen går på scenen i Lissabon i Portugal i aften, følger de med i stor spænding i hjembyen Langå ved Randers, hvor op mod 300 forventes klar til stor vikingefest i det lokale Idrætscenter.

- Champagnen er allerede lagt på køl, siger Maria Leicht, der er en af initiativtagerne til festen.

Læs også Rasmussen er klar til finalen - nu har han fået sit nummer

Den 33-årige Jonas Flodager Rasmussen - Vikingen fra Langå - skal med sangen 'Higher Ground' forsøge at synge Danmark til tops i finalen til Eurovision, hvor Melodi Grand Prix-finalen finder sted lørdag aften i den portugisiske hovedstad.

Her er de seneste fem års Eurovision-vindere:

2017: Portugal, Salvador Sobral, "Amar Pelos Dois".
2016: Ukraine, Jamala, "1944".
2015: Sverige, Måns Zelmerlöv, "Heroes".
2014: Østrig, Conchita Wurst, "Rise Like a Phoenix".
2013: Danmark, Emmelie de Forest, "Only Teardrops".

'Vi er meget stolte af ham'

- Folk i Langå bakker op om ham, og vi er mega stolte af ham, siger Maria Leicht, der har været stor Melodi Grand Prix-fan det meste af sit liv.

Maria Leicht står sammen med tre andre frivillige bag festen lørdag aften i Langå.

- Det stammer fra min barndom. Det var altid en aften, hvor familien samledes med stemmesedler og gætterier, så det har altid været en aften, vi har set frem til. Det har jeg taget med mig videre, og nu er min datter på 14 år en ligeså stor fan - men det er ekstra stort i år på grund af Jonas, siger hun.

01:38

VIDEO: Se med her, hvor vi besøger Jonas i Lissabon og forberedelserne til festen i Langå.

Luk video

Derfor var det helt oplagt for hende, da Jonas Flodager Rasmussen vandt herhjemme, at begynde planlægningen af aftenen sammen med tre andre frivillige. Og nu er de næsten klar til at tage imod de cirka 300 personer, der forventes til festen, som - ikke overraskende - har et vikingetema.

- Vi har nu stillet bordene med hvide due op, der kommer en rød løber, storskærm og vikinger fra kampgruppen ASK, som sørger for vikinge-stemningen, ligesom man kan købe mjød, siger hun.

Derudover vil en dj sørge for fyre op for grand prix-festen med klassikere, ligesom man kan købe mad og drikkevarer.

Læs også Overvældet østjysk grandprixvinder: Det er surrealistisk

Gode chancer for at stryge til tops

- Jeg tror faktisk meget på sangen ('Higher Ground', red). Jeg synes, at den kan noget, og den har en historie, hvilket er vigtigt i grand prix. Jeg tror derfor, at den kan overraske, og jeg bliver ikke målløs, hvis den får en topplacering - det har han (Jonas Flodager Rasmussen, red) fortjent, siger Maria Leicht.

02:02

VIDEO: Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært. Efter finalesejren i Danmark blev Jonas Flodager Rasmussen hyldet på rådhuset i Randers.

Luk video

Ud over vikinge- og grand-prix-underholdning er der også sørget for underholdning til børnene. Festen er gratis at deltage i, og har du lyst, kan du tilmelde dig via Langå Idrætscenter på facebook eller skrive til Maria Leicht på det sociale medie. Dørene åbnes klokken 19.30.

Se 'Vikingen fra Langå' synge ved dette års Dansk Melodi Grand Prix 2018. Videoen er fra YouTube.

Rasmussen - Higher Ground | Dansk Melodi Grand Prix 2018 | DR1

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND, Randers Amtsavis