Overvældet østjysk grandprixvinder: Det er surrealistisk

Rasmussen fra Langå vandt lørdag aften melodigrandprixet med sit vikingenummer "Higher Ground"

Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

33-årige Rasmussen kunne løfte melodigrandprix-trofæet lørdag aften efter en overbevisende sejr med nummeret "Higher Ground". 

Selv om han var spået favorit af flere bookmakere, var det alligevel en overvældet vinder, som efterfølgende satte ord på sin sejr.

- Det er sindssygt overvældende. Det var noget, som mange havde spået om, men jeg havde ikke turde håbe på det, fordi sangene var så forskellige og fantastiske. Så det er bare for vildt, at jeg står her nu. Det er surrealistisk, siger Rasmussen, der lyder det fulde navn Jonas Flodager Rasmussen. 

Læs også Østjysk vikingesang vinder melodigrandprix

Dermed skal den 33-årige familiefar fra Langå repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Portugal til maj. 

Hvordan han vil forberede sig på den opgave, har han endnu ikke nået at gøre sig mange tanker om. 

- Vi skal selvfølgelig skærpe sangen endnu mere. Gøre den endnu mere skarp og fange det europæiske publikum, siger Rasmussen, der nu skal til at skabe plads i kalenderen til de mange forberedelser. 

Se Rasmussens synge ved dette års Melodi Grand Prix 2018. Videoen er fra YouTube, hvor den også er trending - det vil sige en af de videoer, der er set meget det seneste døgn.

- Jeg har sådan set et arbejde, jeg skal tilbage til. En hyldestkoncert der skal rundt i landet snart, og nogle skønne elever på skolen, som jeg også har nogle forpligtelser overfor. Men det skal vi nok få passet ind, siger han. 

Aftenens optræden var hans debut i Dansk Melodi Grand Prix, og selv gætter han på, at han vandt seernes hjerter og stemmer, fordi det hele gik op i en højere enhed. 

- Jeg tror, at vi formåede at fortælle den historie og vise den her sang, som vi rigtigt gerne ville. Sammenhængen mellem det visuelle og det auditive fungerede, lyder det fra vinderen. 

Eurovision bliver afholdt i den portugisiske hovedstad, Lissabon, i maj. 

Før lørdagens sejr ved Melodi Grand Prix lavede TV2 ØSTJYLLAND et interview med Rasmussen, der havde masser af kriller i maven. Se interviewet i videoen herunder.

01:48

Fra Langå til Lissabon. Om kort tid blændes der op for årets udgave af Dansk Melodi grand prix - og får bookmakerne ret, så kommer vindersangen fra Langå

Luk video