Brand-beredskab skal kontrolleres

Beredskabskommissionen inddrages i sag om ferierende brandmænd

Sagen om det ferie-ramte Aarhus Brandvæsen, der i øjeblikket rykker knap så hurtigt ud som normalt, rejses nu i Beredskabskommissionen, som fører tilsynet med blandt andet Aarhus Brandvæsen, og kontrollerer at brandvæsenet lever op til sine forpligtelser.

Som omtalt her på tv2oj.dk i går, kan det i øjeblikket tage længere tid end normalt før brandbilerne når frem til et brandsted, fordi beredskabet er svækket af ferie hos deltidsbrandmændene.

TV 2 | ØSTJYLLAND har fået flere anonyme henvendelser, der udtrykker betænkelighed blandt andet ved bemandingen på brandstationen i Lystrup og katastrofeberedskabet omkring de store virksomheder på Aarhus havn.

- Jeg har også hørt de rygter, og nu må vi have et overblik over, om situationen er så alvorlig, som nogen mener, siger Enhedslistens medlem af Beredskabskommissionen, Viggo Jonasen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han beder derfor kommissionens formand, rådmand Laura Hay (V), om en hurtig redegørelse. 

Viggo Jonasen vil vide, hvor mange deltidfolk, der står til rådighed i første udrykning fra Lystrup, hvor mange der kaldes, og hvor mange der i realiteten når frem.

Han vil også vide, hvordan situationen er på stationen i Ny Munkegade. Hvor mange brandmænd er til rådighed i forhold til normal normering, spørger han, og hvordan er praksis med hensyn til indkaldelse og udsendelse af dem?

Den daglige leder af Aarhus Brandvæsen, beredskabschef Lars Hviid, erkender, at der er problemer, men har tidligere sagt, at han ikke har modtaget indberetninger fra indsatslederne om at responstider ikke er overholdt.