Billetsalget svigter Sølund

Besparelser rammer verdens største festival for udviklingshæmmede

Solskin, kolde øl og dansk popmusik. Det kommer til at gå hånd i hånd, når Sølund Musikfestival åbner i morgen.

Men på trods af de gode udsigter så har musikfestivalen for udviklingshæmmede mødt strid modvind i billetsalget. Festivalen står nemlig overfor et stort underskud.

- Billetsalget har svigtet os totalt, lyder det fra Lasse Mortensen, der er formand for foreningen Sølund Musikfestival, til DR Østjylland.

Sølund Musikfestival plejer ellers at være den hurtigst sælgende festival i Danmark, men i år har salget svigtet.  Festivalen plejer at sælge 16.000 billetter på bare få timer, men i år er der kun solgt 14.000. Og det betyder et hul i billetkassen på cirka en million kroner. 

- Det er simpelthen sparekniven, der har ramt handicapområdet alt for hårdt. Vi kan se på vores billetsalg, at det især er Sjælland, Lolland Falster, det sydlige og det nordlige Danmark, der har svigtet os. Og det er simpelthen fordi, der er for langt at komme over for en enkelt dag, siger Lasse Mortensen.

En af årsagerne til det svigtende billetsalg er, at kommunerne har sparet på tilskuddene til bostederne. Og det betyder blandt andet, at beboerne nu selv skal betale for at få en handicaphjælper med på festivalen.

Kan mærke besparelser
DR Østjylland har lavet en rundringning til en række bosteder i Aarhus Kommune, og her lyder det samstemmende, at man kan mærke kommunens besparelser.

På Sølund Musikfestival må de nu indhente på gyngerne, hvad de mister på karrusellerne. Og det kommer altså til at koste storskærm, dyre øl og besparelser på musikprogrammet, til stor ærgrelse for arrangørerne:

- Det betyder jo på sigt, at vi ikke længere kan være verdens største festival for udviklingshæmmede, som vi ellers er det i dag, lyder det til DR Østjylland.

For de publikummer, der møder op, vil festivalen trods store besparelser på musikbudgettet, alligevel være et tag-selv-bord af kendisbands så som: Kandis, Alphabeat, Kim Larsen og Aqua.

Kilde: DR Østjylland