Bendtsen vil tjekke imamer

Bendt Bendtsen (K) vil tjekke imamers opholdsgrundlag i Danmark, når muhammedkrisen er overstået.

Kravet om sanktioner over for herboende imamers optræden under Muhammed-krisen breder sig nu til regeringens top, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) fastslår, at han vil have undersøgt imamernes opholdsgrundlag i Danmark, når krisen er endeligt overstået.

- Man har brændt Dannebrog af i ugevis. Man har trampet på det, vi står for. Når bølgerne har lagt sig, vil jeg have set på opholdgrundlaget for imamer. Der er nogle regelsæt, som vi skal have kigget på. Jeg har det skidt med, at mennesker, som vi har givet opholdstilladelse i vores land, går ud og skader landet på denne måde, siger Bendt Bendtsen, der især anklager de imamer, der har været på delegationsrejser til Mellemøsten.

Socialdemokratiets integrationsordfører, Henrik Sass Larsen, savner konkret indhold i meldingen - Vi deler håbet om, at imamer nøjes med at gøre det, som de er her for, nemlig religiøs forkyndelse. Men hvad er det Bendt Bendtsen vil? Han må konkret sige, hvad han ønsker, at vi

skal kigge nærmere på, siger han. /ritzau/