Bakken Bears genvinder DM-titel: Se jubelbillederne her

Bakken Bears vandt den femte finale og kan kalde sig dansk mester efter 4-1 over Horsens i finaleserien

00:48

Efter to år væk fra tronen i dansk basketball kan Aarhus-klubben Bakken Bears igen kalde sig dansk mester på herresiden.

Klubbens 15. mesterskab blev en realitet med mandagens hjemmesejr på 81-73 over Horsens IC i den femte finalekamp. Bakken bragte sig dermed på samlet 4-1, hvilket ikke kan hentes i serien, der spilles bedst ud af syv kampe.

Første periode sluttede 22-22, men derfra lagde Bakken afstand og havde godt styr på kampen i den resterende del. Efter anden periode var stillingen 44-37, og den blev udbygget til 63-52 efter tredje periode.

Læs også Bakken Bears-sportsdirektør: Elsker at møde Horsens IC

Horsens lignede ikke for alvor et hold, der troede på at kunne vende kampen til egen fordel. Bakken kom yderligere foran, og spændingen blev aldrig reel i slutfasen. Med to minutter tilbage kom Horsens på 69-77, men nærmere kom udeholdet ikke et stort comeback.

I stedet kunne Bakken Bears, der havde Devaughn Akoon-Purcell som topscorer med 25 point, juble over guldet. Til stor glæde for veteranen Chris Christoffersen.

01:52

Bakken Bears og Horsens IC har gennem mange år duelleret om det danske mesterskab. Se mere om den indbyrdes rivalisering i indslaget her. 

Luk video

- Det er rigtig dejligt og fedt at have muligheden for at vinde sammen med folk som Adama Darboe og amerikanere, der ikke har prøvet det før. Som hold er vi også i år blevet rystet sammen på en anden måde end før med alle de europæiske kampe og rejser. Det skinner igennem - vi har en fælles tro på tingene, siger Chris Christoffersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den rutinerede kæmpe kunne med forholdsvis ro nyde DM-titlen, imens de yngre og mere urutinerede kræfter som David Kristensen var i ekstase. Han blev da også overhældt med jubel-øl under interviewet med os.

- Det er mit første år i Basketligaen, så det er ubeskriveligt, at jeg har vundet allerede, lyder det fra David Kristensen.

01:33

Se interview med de to vindende Bakken-spillere her. 

Luk video

Bakken Bears blev senest mester i 2013/14, hvor holdet vandt det fjerde mesterskab på stribe og det syvende på otte sæsoner.

Siden vandt Horsens i de efterfølgende to sæsoner, men det lykkedes altså ikke at fuldbyrde et guld-hattrick i denne finaleserie.

Horsens vandt ellers den første finale på udebane, men siden tog Bakken fire på stribe og satte punktum hjemme i Vejlby Risskov mandag aften.

Bakken Bears-Horsens IC 81-73 (44-37)

Bakken Bears: Devaughn Akoon-Purcell 25 point.
Horsens IC: Lawrence Alexander 19 point.

Bakken Bears vinder DM med 4-1 i kampe.