Anholt får landstrøm

Strømforsyning til Anholt, der hidtil har klaret sig med dieselgeneratorer

På længere sigt åbner det faste kabel til Anholt også for muligheden for et fiberoptisk kabel med hurtigt internet og tv-kanaler. Foto: Flickr.com

De 170 beboere på Anholt har hidtil har måttet klare sig med strøm fra 4 dieselgeneratorer. Nu er der et kabel på vej med fast levering af strøm fra hovedlandet.

Den 1. august 2012 skal Energinet.dk være klar med de tekniske anlæg, der skal føre strømmen fra den kommende havmøllepark mellem Djursland og Anholt ind i el-nettet. Energinet.dk har nu været på Anholt og besluttet sig for, hvor el-kablet skal nedgraves under hensyntagen til den fredede natur.

Med sine 400 megawatt bliver Anholt Havmøllepark Danmarks største. De 111 vindmøller kan producere el til 400.000 husstande. Det betyder, at havmøllerne kan levere, hvad der svarer til fire procent af det danske elforbrug. Havmølleparken opføres af Dong Energy.

På længere sigt håber øboerne, at det faste kabel også baner vejen for et fiberoptisk lyslederkabel med hurtigt internet og tv-kanaler. Men det er stadig fremtidsmusik.