Ændrede forklaring i retten

Børn sov hos leder af opholdssted

01:31

1 af 2

For første gang siden den 64-årige leder af bostedet Elverkær ved Skanderborg i maj 2012 blev anholdt og sigtet for omfattende sexkrænkelser af plejebørn, har offentligheden nu fået den tiltaltes version af sagen.

Det skete da den tiltalte indtog vidneskranken ved retten i Horsens, hvor sagen mod ham i dag startede.

- Jeg blev kaldt plejefaren. Vi prøvede at køre det som en familie. Formålet var at lave et sted med hjertevarme som hos en almindelig familie, indledte den 64-årige, der mest af alt lignede enhver anden ældre mand. Han var velklædt med skjorte og striktrøje, og sad roligt og svarede venligt på anklagerens mange spørgsmål om det omstridte opholdssted.

Sov hos tiltalte

Fra vidneskranken forklarede han, hvordan børnene fik lov at sove inde i mandens seng, og hvordan han tog alene på ferie til Norge og i sommerhus i Nordjylland med børnene.

Det er blandt andet her, der skulle været foregået sexovergreb mod den ene af pigerne.

- Om hun lige var med, når jeg var alene af sted, det har jeg ikke nogen klar erindring om, forklarede han.

Sov med sin kone

Han fortalte ligeledes anklageren, at hans kone for det meste sov inde hos ham i det rum, hvor de påståede overgreb skulle have fundet sted, hvilket undrede anklageren.

Men i grundlovsforhøret sagde du jo, at de altid sov alene derinde, så det passer altså ikke alligevel?

- Under det grundlovsforhør blev jeg udsat for nogle meget frygtelige og urigtige beskyldninger. Og jeg var helt nede. Så de ting jeg sagde i det grundlovsforhør, det vil jeg ikke stå på mål for, for jeg var i dyb dyb krise, lød det hos den nu lettere ophidsede tiltalte, hvis rolige ydre tilsyneladende blev sat på prøve af anklagerens mange spørgsmål.

Kort efter blev den lettere pressede mand dog reddet af dommeren, der indkaldte til middagspause indtil klokken 13, hvor afhøringen vil fortsætte.

Øverst på siden kan du se en kort video fra TV 2 | ØSTJYLLANDs middagsudsendelse fredag. I videoen bliver anklageskriftet uddybet af vores reporter på stedet, Mette Agerup.