Aarhus Universitet klar til elbiler

Universitetet har indviet sin første ladestander ved Universitetsparken

Studerende der ankommer til forelæsninger i deres elbiler eller på deres elcykler. Det kan blive fremtidsscenariet for Aarhus Universitet. Nok ikke i den allernærmeste fremtid, men nu er Universitet klar, takket være en aftale med energiselskabet NRGi, som i første omgang indebærer opsætningen af en enkelt ladestander. 

- Vi synes, det er en rigtig god ide - og vi håber selvfølgelig, at det bliver en succes. Perspektiverne i det vil tiden vise, for der er stadig et stykke vej at gå - ikke mindst med hensyn til batteriudviklingen. Men jeg synes, at det er prisværdigt, at NRGi går nye veje - her udtrykt ved at sætte ladestandere op. Man skal have infrastrukturen på plads for at kunne prøve det af, siger Bent Lorenzen, bygningschef for Naturvidenskab i en pressemeddelelse. 

Udfordringen med elbilerne er i dag lidt som historien om hønen og ægget. Uden infrastrukturen vil man som elbilejer være begrænset, men omvendt hvorfor sætte ladestandere op, så længe antallet af elbiler er ret begrænset? Den cirkel vil NRGi gerne bryde. 

- Der er gang i en enorm udvikling på området, og vi vil som energiselskab være med til at skabe infrastrukturen, som er nødvendig for elbilerne. Vi har skabt et sortiment af æstetisk flotte og byrumstilpassede ladestandere, for vi tror på, at design og funktionalitet skal følges ad, siger Morten Winther.