800 nye borgere - hvert år

Nyt samarbejde skal skaffe flere tilflyttere til Horsens

01:37

1 af 2

Byens ejendomsmæglere er nøglen til at skaffe flere tilflyttere i Horsens.

Det mener Horsens Kommune, der nu er klar til at dele sin viden med de lokale ejendomsmæglere. Ejendomsmæglerne skal blandt andet udstyres med den viden, kommunen har samlet om flyttemønstre og tilflytteranalyser.

Omvendt skal ejendomsmæglerne hjælpe med at klæde kommunen på, så de kommunalt ansatte har en større viden om, hvad huskøberne efterspørger, når de vælger bolig.

- Vi har nogle rigtigt dygtige ejendomsmæglere i den her by. Vi vil gerne have deres styrker ind i kommunen. Omvendt har vi også nogle styrker, som ejendomsmæglerne gerne vil have. I sidste ende er det en win-win for alle, mener Horsens-borgmester Peter Sørensen (S).

Det er Horsens Kommunes mål, at der skal flytte 800 nye borgere til byen hvert år.

Se: Se Silkeborgs dyreste hus

Formanden for Ejendomsmæglerforeningen for Horsens og Omegn Alex Mandrup Paulsen er ligesom borgmesteren sikker på, at det nye samarbejde kan være med til at skaffe nye tilflyttere.

- Vi kan altid blive bedre. Mere fokus på byen og dens faciliteter er helt afgørende, hvis vi skal løfte det her et niveau højere op, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Horsens Kommune og ejendomsmæglerne har planlagt at stikke hovederne sammen fire gange om året for at udvikle på det nye koncept.

Se mere om det nye samarbejde i tv-indslaget øverst i artiklen.