55-årig belurede nøgne atleter: Jeg ville ikke gøre dem fortræd

Med skjulte kameraer belurede en leder inden for løbesport i årevis de kvindelige atleter, når de badede

Den aarhusianske orienteringsløber Maja Alm var med på den tur, hvor en leder blev afsløret i at belure atleterne. Arkivfoto. Foto: Kell Sønnichsen/DOF - Scanpix

Ifølge anklagen anvendte den tiltalte spionkuglepenne til at belure kvinderne, mens de var i bad. Foto: Gitte Kjærbøl - Scanpix

1 af 2

Mindst otte måneders ubetinget fængsel.

Det mener anklageren, at det skal koste, at en mandlig, tidligere leder på landsholdet inden for en dansk løbesport systematisk i årevis belurede de kvindelige atleter nøgne.

Retten blev tirsdag behandlet ved retten i Aarhus som en tilståelsessag. 

Læs også Atleter blev beluret i årevis: Nu falder dommen

Den 54-årige sportsleder blev grebet på fersk gerning. Kolleger faldt ved et tilfælde over en af de spionkuglepenne med indbygget kamera, som lederen havde anbragt for at filme de kvindelige løbere, når de var i bad.

- Jeg fortryder det. Jeg har rejst meget med og været ret tæt på nogle af dem og endda været med til fødselsdage. Jeg har jo aldrig forestillet mig, at jeg skulle gøre nogen af dem fortræd, siger tiltalte i retten.

Belurede kvinder i seks år

Alligevel stod beluringen på fra 2010, indtil han blev afsløret og bortvist i 2016.

Kuglepennene - mindst ti styk ifølge anklageskriftet - købte han på nettet og anbragte i kvindernes omklædningsrum, når der var mulighed for det. 

Læs også Maja Alm rystet efter lureskandale

- Hvad gjorde du med optagelserne, vil anklager Dorthe Lysgaard vide.

- Jeg kikkede på dem, når jeg kom hjem. Jeg har aldrig vist dem til andre.

- Men ofte var de i dårlig kvalitet. Nogle gange boede løberne også på enkeltværelser, hvor jeg ikke kunne komme ind, siger den 54-årige.

Skærpende omstændigheder

 Anklageren mener, at sagen har skærpende omstændigheder i forhold til tidligere sager om beluring og skjulte optagelser. 

Læs også Aarhusiansk løber ramt af lureskandale

- Det er en moden person i en lederolle og i et fortrolighedsforhold til de krænkede. Desuden har det stået på gentagne gange i en længere periode, siger anklageren.

Jeg fortryder det. Jeg har rejst meget med og været ret tæt på nogle af dem,

Den tiltalte i sagen

Anklageren taler derfor for fængselsstraf eventuelt i en kombination med samfundstjeneste på grund af tiltaltes gode personlige forhold.

Forsvarer Henrik Garlik mener, at sagen, som er uden fortilfælde, bør føre til en lavere straf.

- Tiltalte har lagt kortene på bordet, er ustraffet, og sagen har allerede haft væsentlige personlige konsekvenser for ham, siger han.

Dommen afsiges 23. marts.