Aarhusiansk løber ramt af lureskandale

Maja Alm var en del af det hold orienteringsløbere, som angiveligt er blevet hemmeligt overvåget af en holdets ledere

Dansk Orienterings-Forbund fandt under det nyligt overståede EM i Tjekkiet skjulte kameraer på atleternes værelser. I forbindelse med sagen blev en dansk landsholdsleder smidt hjem fra mesterskaberne.

- Vi har fået oplyst, at en leder, der har været i orienteringsforbundet i mange år, angiveligt har lagt en usb-pind med et kamera i, som har optaget billeder af de aktive, når de går i seng og i bad og sådan nogle ting, siger specialkonsulent hos DIF, Jan Darfelt.

På holdet af orienteringsløbere er aarhusianske Maja Alm, der sidste år blandt andet blev kåret til Årets Østjyske Sportsnavn. TV 2 | ØSTJYLLAND har været i kontakt med hende, men fordi truppen stadig er meget berørte af situationen, ønsker hun ikke at udtale sig.

Er anmeldt til politiet

Det var en af landstrænerne, der fik hele sagen til at rulle.

- Overvågningen bliver opdaget, ved at en af landstrænerne genkender det her kamera. Da han har set det tidligere, undrer han sig. Man undersøger det derfor nærmere og finder billeder af aktive og personen selv.

Maja Alm sprinter sig til EM-medalje

Ifølge Jan Darfelt afslører kameraet, hvem ejeren er. Da den pågældende leder bliver konfronteret med billederne, erkender han også, at det er hans værk.

Orienteringsforbundet skriver på sin hjemmeside, at det har underrettet politimyndighederne og vil lade sig vejlede af de kompetente myndigheder om, hvordan man skal forholde sig videre i sagen.