14-årige Signe fra Aarhus er årets bedste holdkammerat

Aarhusiansk cheerleader hædret under stort sportsshow i Boxen

Foto: Aarhus Tigers Cheerleaders / Henning Bagger Scanpix

Foto: Aarhus Tigers Cheerleaders

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Holdsport handler ikke kun om at vinde - det gælder også om at have det sjovt og godt med hinanden.

Under lørdagens store 'Sport 2016'-show i Boxen i Herning blev en række danske idrætsstjerner hædret for deres succeser i alverdens idrætshaller og svømmestadions.

Læs også Cheerleader-guld endte hos Randers

14-årige Signe Vembye fra Aarhus kom dog til at indtage sin helt egen hovedrolle i det fornemme selskab. Hun vandt ikke en pris for at give konkurrenterne baghjul, men derimod for at være en god holdkammerat. 

Signe Vembye er cheerleader i Aarhus Tigers Cheerleaders. Den unge aarhusianer vandt den specielle fidusbamse-pris for at være årets holdkammerat.

02:01

VIDEO: Signe Vembye var søndag tilbage i træningslokalerne med resten af Aarhus Tigers Cheerleaders. Se et tv-indslag her.

Luk video

Med fidusbamsen følger også en idrætsrejse for hele holdet til en værdi af 100.000 kroner.

- Der er ikke nogen, jeg hellere vil give denne her gave end mit hold, sagde Signe Vembye efter at have modtaget prisen til stor jubel for holdkammeraterne, som også var til stede i Boxen.

Mens hun modtog prisen som årets holdkammerat, strømmede Signe Vembyes venner fra Aarhus Tigers Cheerleaders op på scenen, hvor de gav hende en stor gruppekrammer. 

  Foto: Henning Bagger - Scanpix

Ifølge formand for Dansk Idrætsforbund (DIF) Niels Nygaard er der i sportsverdenen brug for idrætsudøvere som Signe Vembye - ikke mindst i cheerleading:

- Cheerleading, som hører under Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, er en af vores relativt nye sportsgrene i DIF-regi, og det er en sportsgren, som i den grad kræver god holdånd, når de svære øvelser skal udføres.

- Vinderen af Årets Fidusbamse, Signe Vembye, er en super holdkammerat, som vennerne kan stole på til træning og turnering.  Vi er derfor i DIF glad for, at vi i samarbejde med Nordea-fonden kan sende Signe og hendes holdkammerater på en fantastisk sportsrejse, siger han i en pressemeddelelse.

Foruden Signe Vembye blev blandt andre fodbold-målmanden Kasper Schmeichel og svømmeren Pernille Blume hædret under 'Sport 2016'-showet i Herning.

VIDEO: På dr.dk kan du se de glade billeder, hvor Signe Vembye modtager prisen som årets holdkammerat