100.000 kroner til håndværkerskole

Den jydske Haandværkerskole i Hadsten får 100.000 kroner af Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening for fornem indsats.

Den 13. august overrakte Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening 100.000 kr. til køleafdelingen på Den jydske Haandværkerskole. Beløbet blev givet som anerkendelse for udvikling af et system til ISO 9001 certificering af danske kølefirmaer.

- Beløbet gives for det enestående arbejde, som køleafdelingen på Den jydske Haandværkerskole har udført i forbindelse med den nye ISO 9001-certificering af kølefirmaer, sagde Jan-Erik Rose Larsen, formand for Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening i forbindelse med overrækkelsen af checken.

I februar 2007 trådte en ny bekendtgørelse i kraft om, at et kølefirma skal være ISO 9001 certificeret for, at de må arbejde på køleanlæg med over 2,5 kg kølemiddelfyldning.

Umiddelbart derefter begyndte håndværkerskolen at udvikle et koncept for kølevirksomheders vej til at opnå den nødvendige ISO 9001 certificering. Konceptet spænder over alt, hvad virksomhederne skal igennem fra kvalitetshåndbog til efteruddannelse, hvor deltagerne kommer ind i den gældende lovgivning på området.