Povlsen: Der var for lidt udvikling under Glen Riddersholm

Fodboldeksperten ærgrer sig over, at fyringen af Riddersholm tilskrives splid mellem Glen og ledelsen. Faktum er, at Glen Riddersholm ikke leverede

04:32

Lørdag fik det meste af Fodbolddanmark et chok, da Glen Riddersholm pludselig blev fyret oven på en overbevisende 5-1-sejr over FC Helsingør. 

Chokket var dog ikke helt så stort hos Flemming Povlsen, der til daglig er fodboldekspert på Canal 9.

Læs også David Nielsen: I AGF er man ikke tilfreds, før man vinder

- Der har været alt for mange fodboldfaglige svipsere på banen. 

- Hvis man ser på den sportslige udvikling for AGF som hold og for spillerne som individer, så fik Glen ikke forløst det, fortæller Flemming Povlsen til TV2 Østjylland.

For stor afstand til toppen

Den tidligere Europamester mener, at trods flotte sejre over Brøndby og FC Nordsjælland, så har tegningerne til noget holdbart ikke været der.

- Jeg var inde og se den sidste hjemmekamp mod FC Midtjylland, og for mig var det skræmmende at se, hvor stort et spring der er op til et godt top 6-hold, som FC Midtjylland er. På det spillemæssige, alle positioneringer omkring boldholderen, og så til det, som AGF præsterede i den kamp.

Jeg synes det er synd, at det ligepludselig bliver lagt ud som en fejde mellem Jacob Nielsen og Glen Riddersholm og andre omkring holdet. 

Flemming Povlsen, fodboldekspert og tidl. professionel fodboldspiller

- Det spring og den afstand, bør der ikke være mellem de to klubber på nuværende tidspunkt. Der har simpelthen været for mange hak i den sportslige præstation.

Fodboldfagligt dumpede Glens AGF

Der var i mange medier spekulationer om knirken imellem Glen Riddersholm på den ene side og AGF-direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter 'PC' Christiansen på den anden. Men det bør ikke stjæle fokus, mener Flemming Povlsen.

00:46

Sådan her så det ud, da David Nielsen mandag formiddag for første gang stod i spidsen for en AGF-træning.

Luk video

- Jeg synes det er synd, at det lige pludselig bliver lagt ud som en fejde mellem Jacob Nielsen og Glen Riddersholm og andre omkring holdet. 

- Jeg kigger jo bare på det fodboldfaglige, hvad der sker nede på fodboldbanen. Og det har simpelthen ikke været godt nok. Der har simpelthen været for lidt udvikling i det. Og hvis man skal bevæge et hold, så skal de have flere muligheder for at spille bedre, en de har haft under Glen Riddersholm.

Uden bund

AGF har i denne sæson leveret præstationer i begge ender af successkalaen. Fra en afklapsning hjemme mod rivalerne fra Randers FC til en klar udesejr over topholdet FC Nordsjælland.

- Det er jo uden bund nogle gange. De taber 0-3 nede i SønderjyskE, mod Randers taber de 1-4, og så smider de den nede i Fredericia (i DBU Pokalen, red.). 

Læs også AGF-formand forventer spillernes opbakning efter fyring

- Meget af det falder også tilbage på spillerne, det vil jeg medgive, men selve konceptet om, hvordan vi nu skal agere fodboldmæssigt, det synes jeg ikke har været godt nok til at kunne flytte AGF hurtigt nok frem til det ståsted, man gerne vil have, fortæller Flemming Povlsen, der tilbragte karrierens to første år på Fredensvang.

David Nielsen er Jürgen Klopp Light

Afløseren for Glen Riddersholm hedder som bekendt David Nielsen, og han er en helt anden type end forgængeren.

- I min optik er han jo en light-udgave af Jürgen Klopp. For han kan begejstre, han kan trække sine spillere med, han kan motivere og han kan få et udtryk i kampene. Og samtidig er han en træner, som når han står frem foran kameraet, så vil folk gerne høre, hvad han har at sige.

Flemming Povlsen tror især, at David Nielsen som en mini-udgave af Liverpool-træneren, kan være med til at begejstre publikummet i Aarhus.

- Han er kortfattet, præcis og han har nogle one-liners, som får folk op af stolen og siger 'sagde han virkelig det?'.

Fodboldeksperten roser samtidig også David Nielsens evne til at ansætte de rigtige folk omkring sig. Hør hele interviewet med Flemming Povlsen i afspilleren øverst på siden.

00:27

Vi stillede David Nielsen fem skarpe spørgsmål efter hans første træning som AGF-træner. Hør de korte og kontante svar her.

Luk video