AGF-målscorer opfordrer til defensivt fokus

Martin Spelmann mener, at AGF må acceptere et mere defensivt udtryk for at finde stabile præstationer

AGF svinger gevaldigt i sine præstationer i Alka Superligaen. For ni dage siden tabte aarhusianerne hjemme 1-4 til Randers FC, mens man mandag aften slog topholdet FC Nordsjælland med 2-1.

Set over hele sæsonen har AGF vundet tre af ni kampe, men man har endnu ikke formået at sætte to sejre sammen og starte en stime. Det skal der ændres på efter sejren i Farum.

Her var AGF's fokus defensivt, og det handlede først og fremmest om at forsvare målet, men chancerne blev også skabt i den anden ende. 

- Vi er rigtig dygtige fodboldspillere, når vi gør tingene sammen, men lige så snart vi begynder at opfinde vores egne opskrifter, går det galt. Så er vi ikke bedre, end at de andre kun skal bruge en halv chance, så ligger bolden i kassen, siger Martin Spelmann.

- Det er noget, der bredder sig, og det giver noget usikkerhed. Derfor har vi haft så ekstremt meget fokus på, at det handler om at stå tilbage, og så tage den derfra.

- Og mod et hold som FC Nordsjælland skal man spille klogt. Det var måske ikke en sjov kamp, men det var det, der skulle til, siger AGF's første målscorer. 

I foråret gik AGF også tilbage til en mere kynisk spillestil, hvor fokus i højere grad blev lagt på defensiven.

- Dengang kunne vi stille med samme hold flere kampe i træk, og der kom derved noget sikkerhed. Det gjorde, at vores forsvarsspillere kunne træde op og presse højt på midtbanen, siger Spelmann.

- Når vi bliver usikre, falder vi derimod, og når man gør det, bliver det farligt. Så vi holder fast i det defensive, og så slår vi omstillingerne og laver kasserne der.

For træner Glen Riddersholm betyder sejren overskud og seks pladser avanceret i tabellen. 

- Vi arbejder hele tiden med at få sat et hold sammen, som både kan arbejde kollektivt, men som også kan udvikle noget af det potentiale, vi rummer offensivt, siger træner Glen Riddersholm.

- Det vi mangler, er det overskud, som gør, at vi kan tage skridt i vores spillemæssige udvikling. Der skal man have et overskud på resultatdelen, for det smitter automatisk af på holdet.

AGF er nu nummer syv i Superligaen.

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan først leveres i april

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo