Ankersen lynede da AGF avancerede seks pladser

AGF kom på ret kurs med en flot sejr på 2-1 i udekampen mod Alka Superligaens tophold, FC Nordsjælland

Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

1 af 3

AGF formåede at lukke topholdet FC Nordsjællands farlige kantspil ned, og det var opskriften på en sejr i Farum.

På mål af Martin Spelmann og Jakob Ankersen vandt AGF 2-1 og tager dermed et spring op som nummer syv i Alka Superligaen.

FC Nordsjælland har ellers med besnærende, hurtigt og effektivt angrebsspil taget spidsen i Superligaen.

Læs også AGF-angriber satser på comeback mod FC Nordsjælland

Desværre for træner Kasper Hjulmand er to af de markante skikkelser i succesen, U21-landsholdsprofilen Mads "Mini" Pedersen og målfarlige Godsway Donyoh, begge blevet ramt af alvorlige skader.

Derfor måtte Hjulmand ty til veteranerne Patrick Mtiliga og Tobias Mikkelsen på venstrekanten i kampen mod AGF, og de to viste sig langt fra så farlige som duoen, de afløste.

Intet rum at spille på

AGF gjorde også alt for at stoppe FC Nordsjællands hurtige kantspil. Når hjemmeholdet havde bolden, stod AGF med seks spillere i bagkæden, så der intet rum var at spille på. 

AGF-cheftræner Glen Riddersholm og Mustafa Amini i et kærligt kram efter kampen. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Når AGF skulle angribe, foregik det oftest med en lang bold frem mod Morten "Duncan" Rasmussen, mens Tobias Sana stormede omkring den store angriber og samlede løse bolde op.

Efter en begivenhedsløs første halvleg kom der efter pausen gang i løjerne. Efter et godt opspil i højre slap Martin Spelmann alene igennem, og med en flad afslutning bragte han AGF i front.

Det mål gavnede AGF's offensiv, der så langt mere komfortabel ud efter scoringen. Og da Jakob Ankersen så bragede AGF på 2-0 på et langskud, lignede AGF langtfra det bundhold, der for en uge siden tabte 1-4 til Randers. 

Godt nok formåede FC Nordsjælland at få reduceret, da Emiliano Marcondes sparkede et frispark ind i det ene målhjørne, men tættere på kom topholdet ikke trods et tungt pres i slutminutterne.

Mandagens sejr rykker AGF væk fra næstsidstepladsen i rækken. Aarhusianerne tager et gevaldigt hop på seks pladser og kan nu findes på syvendepladsen.

FC Nordsjælland topper fortsat Superligaen.

FC Nordsjælland-AGF 1-2 (0-0)

0-1 Martin Spelmann (51. minut)
0-2 Jakob Ankersen (60. minut)
1-2 Emiliano Marcondes (81. minut)

Tilskuere: 3.081