AC Horsens-reserve kan få landsholdsdebut ved Asian Cup

Målmand Kevin Ray Mendoza skal repræsentere Filippinerne i den store turnering Asian Cup

Kevin Ray Mendoza spillede sin seneste Superligakamp mod FC Midtjylland den 16. december. På billedet redder han en afslutning fra Awer Mabil på Casa Arena i Horsens. Horsens tabte 1-3. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

AC Horsens kan igen bryste sig af en landsholdsspiller i fodboldtruppen.

Denne gang i skikkelse af målmanden Kevin Ray Mendoza. 

Han er blevet udtaget til det filippinske landshold, som for første gang skal deltage i Asian Cup.

Læs også Talent-mangel i AC Horsens: - Vi er i kickstart-fasen

Manden, der har udtaget ham, er Sven-Göran Eriksson. 

Den 70-årige svenske trænerkapacitet har et hav af klubber bag sig og står nu i spidsen for Filippinerne, hvor han altså har kastet sin tiltro efter den danske målmand med dobbelt statsborgerskab. 

Mendozas mor er fra Filippinerne.

- Jeg har aldrig været inde omkring et landshold, men der er ingen tvivl om, at det bliver en stor oplevelse, og jeg glæder mig helt vildt.

Horsens-keeperen står noteret for fem kampe i denne sæson: to i pokalturneringen og tre i Superligaen. Her ses han i aktion mod AaB. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Kæmper mod anden dansker

- Det kunne være fedt med debut, og jeg skal blandt andet kæmpe med Michael Falkesgaard om spilletid, fortæller Kevin Ray Mendoza til klubbens hjemmeside.

Michael Falkesgaard spiller for Bangkok United og har tidligere været ansat i Brøndby, OB og FC Midtjylland. Han står noteret for fem A-landskampe for Filippinerne. Ligesom Falkesgaard var det, er også Mendoza primært reserve i Superligaen. 

Læs også Superligaen har Europas højeste fodboldspillere

Horsens-keeperen står noteret for fem kampe i denne sæson: to i pokalturneringen og tre i Superligaen. 

De tre Superligakampe er alle afviklet i december, og for Mendozas vedkommende er de kommet i spil på grund af et rødt kort til førstemålmanden, Matej Delac, mod FC København den 2. december.

Filippinerne skal ved Asian Cup møde Sydkorea, Kina og Kirgistan.

04:18

VIDEO: Fredens Pigekor synger Hjørnebandens slagsange. Aarhus Fremad-supporternes sange gik i efteråret viralt på de sociale medier. Videoen er fra 20. december 2018.

Luk video