Wroom! Classic Race er skudt i gang: - Der er race i særklasse

I denne weekend er der hurtige biler i gaderne i det sydlige Aarhus, når arrangementet Classic Race Aarhus løber af stablen

02:52

VIDEO: De besøgende ved Classic Race Aarhus kan ifølge arrangørerne se frem til et race i særklasse.

Den årligt tilbagevendende begivenhed Classic Race finder sted i denne weekend. Arrangementet, der nok står på en del bilglade østjyders kalender, forventes at tiltrække op mod 40.000 tilskuere i løbet af weekenden.

Og de mange mennesker kommer til at opleve alt lige fra Formel 1 biler, Le Mans-racere til sportsvogne i aktion på banen.

Læs også Naboer til Formel 1 skal beskyttes mod støj

- Det er en weekend, man kan glæde sig til. Der er race i særklasse og masser af spændende oplevelser, lyder det fra direktør Mike Legarth. 

01:00

VIDEO: Se flere billeder fra Classic Race her.

Luk video

Deltager med unik bil

Blandt dem, der skal en tur rundt på banen i denne weekend, er Nikolaj E. Mortensen. Og det er ikke hvilken som helst bil, han har taget med til Classic Race.

En flot racerbil med navnet Costin Nathan Astra RNR2, der er produceret i 1969, og det er en af de mere sjældne. Faktisk er der kun to af den slags i hele verden. 

- Det er meget unikt. Der er ikke nogen af os, der har kørt i den endnu overhovedet. Vi har haft den startet. Vi har lavet motor, gearkasse og bremser og alt på den, men vi har kun haft den startet og vi har ikke så meget som sat den i gear endnu, så det bliver lidt spændende, siger Nikolaj E. Mortensen. 

Nikolaj E. Mortensen deltager i Classic Race med den sjældne bil Costin Nathan Astra RNR2.

Læs også SF vil stoppe Classic Race i Aarhus, men møder modstand

Klager fra naboer

Det er dog ikke alle, der er lige glade for arrangementet, der finder sted i det sydlige Aarhus på en midlertidig bane. Flere af naboerne til arrangementet har nemlig klaget over den støj, som weekendens racerløb medfører i det omkringliggende område

Og det har blandt andet betydet, at arrangørerne af Classic Race har tilbudt at betale hotelophold til naboerne.

02:08

VIDEO: Flere beboere i området er godt trætte af larmen fra Classic Race.

Luk video

Direktøren glæder sig dog alligevel over den store opbakning, der er blandt aarhusianerne til weekendens racingarrangement.

- Vi starter motorerne klokken 8.00 og slukker dem først klokken 18.00. Værre er det heller ikke. Så er der nogen der er imod. Det er klart, at de giver sig til udtryk, og det forsøger vi at imødekomme og give en udstrakt hånd. Men som I kan se, så er der masser af mennesker, der støtter op om os, siger Mike Legarth. 

Læs også Classic Race vil give et hotelophold til støjplagede naboer: - Det er useriøst