SF vil stoppe Classic Race i Aarhus, men møder modstand

SF i Aarhus Kommune ønsker at få sat en stopper for Classic Race Aarhus. Socialdemokratiet afviser forslag

Hvis det står til SF i Aarhus Kommune har racerbilerne kørt den sidste omgang i forbindelse med Classic Race Aarhus. Socialdemokraterne bakker ikke forslaget op, og direktøren for løbet mener, at det er en forskruet diskussion.

Racerløbet har i omegnen af 40.000 tilskuere og finder sted en gang årligt, hvor bilerne drøner rundt i området ved Tangkrogen og Strandvejen i det sydlige Aarhus. Men det kommer altså ikke til at ske igen, hvis det står til SFs Jan Ravn Christensen, der er medlem af byrådet i Aarhus Kommune.

- Jeg har i lang tid været i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at have løbet i en central del af Aarhus. Nu gør summen af det hele med støj, problemer med godkendelser og store trafikale udfordringer, at jeg ikke mener, at det er noget, vi skal have inde i byen, siger Jan Ravn Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hans forslag kommer i kølvandet på, at beboerne på Strandvejen i Aarhus har fået ret i en klage hos Miljø- og Fødevareklagenævnet om, at Aarhus Kommune ikke var skrappe nok i kravene til formel 1-løbene under sidste års Classic Race Aarhus. Derfor kræver nævnet nu en skærpet indsats før Classic Race i maj. Aarhus Kommune er gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan man skal opfylde Miljø- og Fødevareklagenævnets nye krav, men det behøver man altså ikke bruge tid på, hvis det står til Jan Ravn Christensen. 

VIDEO: Borgerne flygter fra racerløb: Det er uudholdeligt - se video fra maj 2017 her.

SF: Nok må være nok

- Det er en uges tid, hvor området er spærret helt af, og det giver store gener for trafikken. Støjbelastningen er meget stor forhold til, hvad vi ellers kender til i byen og ligger på grænsen af, hvad der er acceptabelt, siger Jan Ravn Christensen.

Men må man ikke finde sig i larm og events, når man bor tæt på centrum i Aarhus?

- Jo, det må man, og det har man gjort i mange år med løbet, men nu synes jeg, at man må sætte en udløbsdato. Det kan ikke blive ved med at påvirke så stort et område i en uge hvert år.

Sidste års rute til Classic Race Aarhus.
Sidste års rute til Classic Race Aarhus.

S støtter afviser SF og støtter løbet

Politikeren fra SF har planer om stille sit forslag til byrådsmødet den 28. februar, men her skal han ikke regne med opbakning fra kollegaerne hos Socialdemokratiet.

- Vi kommer ikke til at støtte op om SFs forslag. Vores holdning er, at det er et godt arrangement, og vi bakker op om at finde en løsning, så det kan fortsætte, siger Anders Winnerskjold, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortsætter:

- Der er mange, mere end 40.000, der er med til det og synes, at det er fedt og er med til at gøre byen til et godt sted at bo. Det finder ikke sted hver weekend, men kun en gang årligt, så vi vil bevare det i Aarhus. Det er godt for byen. Vi har også festival, Aarhus Festuge og mange motionsløb, hvor vi også lukker dele af byen ned for trafik. Det er sådan nogle events, der er med til at gøre Aarhus til en fed by, siger Anders Winnerskjold.

Der er flere forskellige løbstyper til Classic Race Aarhus.
Der er flere forskellige løbstyper til Classic Race Aarhus. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Jan Ravn Christensen fortæller, at han ikke har planer om at retten pilen mod festivaler, motionsløb og lignende.

- Nej, med Classic Race Aarhus er det summen af de komplikationer, der samlet er med de massive støjproblemer og trafikale udfordringer.

Løbsdirektør: Vi dæmper gerne støjen, hvis vi skal

Direktøren for Classic Race Aarhus mener, det er forkert at snakke om en lukning af løbet, da de er indstillet på at opfylde de krav, som Aarhus Kommune måtte stille i forhold til blandt andet støj.

- SF kan mene, hvad de vil, men det er ikke det, sagen handler om. Vi havde en tilladelse, og det er ikke et spørgsmål om løbet skal finde sted, men om under hvilke betingelser. Det er kun formel 1-delen, der larmer på det niveau, der diskuteres, og det skal vi nok sørge for at begrænse, hvis det er, siger Mike Legarth, direktør for Classic Race Aarhus.

Han fortsætter:

- Kommunen skal bare fortælle, hvad vi skal leve op til, og så gør vi det. Hvis vi skal have bedre støjværn ved de borgere, der bor tæt på banen, så må vi gøre det. Jeg hæfter mig generelt ved, at vi har en stor opbakning og støtte i Aarhus, og vi glæder os til at lave endnu et spektakulært arrangement til maj.

Fakta om Classic Race Aarhus

 

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer