Virksomheder på havnen: Udvidelse er nødvendig for vækst

En af Aarhus Havns helt store aktører kan ikke udvide forretningen, hvis havnen ikke udvides.

En af Aarhus Havns helt store aktører, logistik- og shippingfirmaet Eimskip, vil få meget svært ved at fortsætte aktiviteterne på havnen, hvis den rykkes til eksempelvis Grenaa, som har været foreslået.

Sådan lyder det fra Jesper Sandahl, der er administrerende direktør i Eimskip.

- For vores vedkommende er det slet ikke noget, vi overvejer. Med de investeringer og det setup, vi har lavet på Aarhus Havn, vil det være totalt uoverskueligt og kræve enorme investeringer i milliardstørrelsen ikke kun på vores vegne, men på aktørernes vegne, siger Jesper Sandahl til TV2 ØSTJYLLAND.

- Så det er helt uoverskueligt i vores optik set i forhold til fortsat at drive containerterminalen her på Aarhus Havn, siger direktøren.

quote Konsekvensen vil selvfølgelig være, at vi ikke har mulighed for at udvide vores forretning i det tempo, vi har planlagt.

Jesper Sandahl, der er administrerende direktør i Eimskip

Kan bremse væksten

Derfor kan det få store konsekvenser for virksomhedens fremtid, hvis modstanderne sætter en stopper for havneudvidelsen.

- Vi har fulgt debatten tæt og med stor interesse. Og konsekvensen vil selvfølgelig være, at vi ikke har mulighed for at udvide vores forretning i det tempo, vi har planlagt.

Aarhus Havn beskæftiger omkring 10.000 medarbejdere.
Aarhus Havn beskæftiger omkring 10.000 medarbejdere.

Aarhus Havn er landets største erhvervshavn, og cirka 150 af de ansatte er ansat ved Eimskip, der håndterer 500 containere om ugen og omsætter for en halv milliard kroner.

Se hele indslaget om Aarhus Havn her: