Virksomhed vil redde liv

Lasertryk.dk vil skaffe flere organdonorer

Et østjysk trykkeri er gået ind i kampen for at skaffe flere organdonorer. Virksomheden er godt i gang med at dele 50.000 postkort ud til deres kunder med en klar opfordring: Tag stilling til organdonation.

- Vi har gjort et stort nummer ud af at gøre kortet upolitisk, så vores holdning er egentlig bare, at folk skal have en holdning til det. Så vi ridser mulighederne op, og så kan man scanne QR koden, og så er det op til den enkelte, siger Anders Grønborg, der er direktør lasertryk.dk, som holder til i Skejby ved Aarhus.

Trykkeriet sender lige nu omkring 1.000 pakker ud om dagen, og hver pakke får et postkort med om organdonation.

Ideen til postkortene kommer tildeles fra en af de ansatte, der selv havde problematikken omkring organdonation helt tæt på.

Maria Wagtmann oplevede selv at skulle vente på en ny nyre til hendes far.

- Jeg oplevede min fars sygdom, og jeg oplevede, at han var i dialyse i et antal måneder, og det var en ventetid, som var træls. Det bliver markant bedre, da vi havde sikkerhed om, at der var et organ, siger Maria Wagtmann.

Og det var med til at sætte tankerne i gang på kontoret i Skejby.

- Vi hørte fra Maria, at hendes far havde det her problem, og så tænkte vi, at det var en god måde, at udnytte vores store netværk og den kontaktflade vi har, siger Anders Grønborg.

På den måde startede omdelingen af de 50.000 postkort, og står det til lasertryk.dk, så er det kun begyndelsen, da firmaet håber at kunne sprede budskabet yderligere.

- Jeg synes, at det er en god sag at gå ind i, fordi der er et akut behov for organer til transplantation. Der er mange mennesker i Danmark, der er på venteliste, siger Maria Wagtmann.

Du kan se mere om lasertryk.dk og virksomhedens initiativ i indslaget øverst på siden.