'Vildt' forslag: 250 mio. kr. skal bruges på ny natur

Et nyt forslag skal sikre mere natur i Aarhus Kommune.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har onsdag præsenteret 10 projekter, der skal sikre mere natur i kommunen.

Bag forslaget står Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

I 2020 satte byrådet et mål om at fordoble kommunens naturareal inden 2030. Der mangler 1300 hektar, og det nye udspil skal sørge for, at det nås.

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) er ophavsmand til de 10 idéer.
Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) er ophavsmand til de 10 idéer.

Landbrug skal omlægges

Det netop offentliggjorte forslag lægger op til en samlet investering på 250 millioner kroner, hvor det skulle være muligt at lave cirka 1600 hektar ny natur.

De 10 projekter er spredt ud over hele Aarhus Kommune, og blandt andet skal landsbrugsjord syd for Aarhus omlægges til natur, ligesom der skal plantes 10.000 nye træer langs gader og veje over hele kommunen. I hvert fald hvis det går, som rådmanden drømmer om.

Det indebærer de 10 projekter

Allerede tirsdag luftede rådmanden et andet af de 10 forslag, som han håber kan blive en realitet. Et stort område ved Aarhus Ådal skal være vild natur, men før den plan kan lykkes, skal der ifølge Aarhus Kommune indgås aftaler med 300 lodsejere, der skal bytte eller sælge deres jord. Bünyamin Simsek er dog fortrøstningsfuld, fortalte han TV2 Østjylland tirsdag aften:

- Jeg tror godt på, at vi kan finde fælles løsninger. Vi kan måske bytte til bedre landbrugsjord, og vi vil også gerne afsætte økonomien, så vi kan betale værdien af den jord, landmanden har.

Projektet er døbt ”Vild med Aarhus” og er en investeringsplan til Aarhus Byråd, når der skal prioriteres midler.