VIDEO: Kæmpe kor fyldte domkirken med skønsang

280 børnekorsangere gav sammen med Aarhus Jazz Orchestra koncert i Aarhus Domkirke

01:05

VIDEO: I alt 280 unge korsangere deltog i koncerten i Aarhus Domkirke.

Der var overflod af dygtige unge sangere i Aarhus Domkirke fredag. Anledningen var en kæmpe kor-koncert med skolekor fra fem aarhusianske skole samt en række af byens mest talentfulde pige- og drengekor.

De fik æren af at fylde domkirken med sang sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Bag koncerten stod initiativet Sangkraft Aarhus.

Læs også Ringo hyggede sig - og henrykkede 5.000 i Horsens

- Sangkraft Aarhus har som mission at flere børn skal synge - og helst hver dag. I månederne op til koncerten har de medvirkende skoler derfor haft besøg af Sangkraft Aarhus' sangkonsulenter, der har hjulpet lærer og elever med at lære sangene, lyder det fra arrangøren.

I alt 280 unge korsangere deltog i koncerten, og de så ud til at blive inspireret af det noget mere rutinerede jazzorkester.

Domkirken var fredag fyldt med unge korsangere. 

Både kendte og mindre kendte sange

- Aarhus Jazz Orchestra har med sine 41 år på den danske jazzscene spillet koncerter for og med tusindvis af skolebørn. Missionen er at få den professionelle musik helt ned i børnehøjde på en sjov, lærerig og meningsfuld måde, forklarer Sangkraft Aarhus.

Sangkraft Aarhus har som mission at flere børn skal synge - og helst hver dag.

Sangkraft Aarhus

Siden 2012 har Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra samarbejdet om kæmpe kor-koncerterne i Aarhus Domkirke. I dag var der to koncerter begge ledet af dirigent Carsten Sever-Hansen.

På programmet var både kendte og mindre kendte danske sange, som 'Hist hvor vejen slår en bugt', 'Sommersalme' og 'Danmark nu blunder den lyse nat' samt et medley af sange fra West Side Story i anledning af 100-året for komponisten Leonard Bernsteins fødsel.