Ung eller erfaren? DF skal til kampvalg

Dansk Folkeparti i Aarhus Kommune skal finde deres nye spidskandidat til kommunalvalget. Der er to, der gerne vil vinde posten.

Skal Dansk Folkeparti vælge en erfaren byrådspolitiker som deres spidskandidat til kommunalvalget til efteråret? Eller skal de vælge en ung, frisk kandidat?

Det skal deres medlemmer i den nærmeste fremtid tage stilling til, efter deres tidligere spidskandidat og rådmand, Jette Skive, har valgt ikke at genopstille.

Jette Skive vælger efter 11 år i Aarhus Byråd ikke at genopstille til dette års kommunalvalg.
Jette Skive vælger efter 11 år i Aarhus Byråd ikke at genopstille til dette års kommunalvalg.

- Jeg er den der, der er mest kendt. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra 68-årige Knud M. Mathiesen, der har siddet i byrådet for DF i otte år, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er en af de to, der drømmer om at stå øverst på stemmesedlen til efterårets kommunalvalg. Den anden er 27-årige Jakob Søgaard Clausen.

- Jeg mener, at det er på tide, at vi får et generationsskifte. Og at vi i Dansk folkeparti viser, at vi er et parti, der fornyer os, og den fornyelse vil jeg gerne stå i spidsen for, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Jakob Søgaard Clausen har i seks år siddet i partiets baggrundsgruppe og assisteret byrådspolitikerne i det politiske arbejde og forhandlinger.

Peger på ung kandidat

Jette Skive, der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og tidligere spidskandidat, har valgt at stille op til regionsrådet i stedet for byrådet. I den forbindelse peger hun på den 27-årige Jakob Søgaard Clausen som ny spidskandidat, men det er DFs medlemmer, der skal træffe den endelige beslutning.

- Det betyder meget for mig. Hun fik over 5000 personlige stemmer ved sidste valg, så hun er en aktør i Aarhus. Jeg håber, at medlemmerne og vælgerne lytter til det, siger Jakob Søgaard Clausen.

- Aarhus er en af de yngste kommuner, når du ser på befolkningens aldersgennemsnit, så jeg tror, at det vil gavne Dansk Folkeparti, hvis man kommer med en ung og frisk kandidat, tilføjer han.

Knud N. Mathiesen havde gerne set, at Jette Skive havde holdt sin holdning internt i partiet, men slår dog fast, at hun må mene, hvad hun vil. Han mener dog, at erfaring bør tælle højest, når den nye spidskandidat skal vælges.

Undrer sig over generationsskifte-udmelding

- Jeg har 8 års erfaring i Aarhus Byråd. Det er stort set mig, der har haft alle sager undtagen dem, der vedrører sundhed og omsorg, hvor Jette var rådmand, udtaler han.

- Man kan også godt undre sig over, at generationsskiftet bliver spillet så stærkt, når man selv stiller op til regionen, tilføjer Knud N. Mathiesen.

Spidskandidaten kommer til at stå øverst på stemmesedlen under Dansk Folkeparti, men det er den eller dem med flest personlige stemmer, der bliver valgt ind i byrådet. Det er altså i sidste ende op til vælgerne at beslutte, hvem der skal sidde i byrådet.

Kampvalget mellem Knud N. Mathiesen og Jakob Søgaard Clausen finder sted den 3. maj 2021.

Hør mere om de to kandidater i indslaget herunder:

Knud N. Mathiesen og Jacob Søgaard Clausen kæmper om at blive ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Aarhus
200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

Dagens mest læste