Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

Jette Skive genopstiller ikke ved efterårets kommunalvalg. Hun peger på ung partisoldat som ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Aarhus.

Jette Skive (DF), der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus, genopstiller ikke ved kommunalvalget i november.

Efter ti år i byrådet, hvoraf hun i otte af dem har siddet på den tunge post som rådmand, er det nu tid til nye udfordringer for den 69-årige lokalpolitiker fra Dansk Folkeparti.

Det seneste år har været præget af stor opmærksomhed omkring ældreområdet i Aarhus Kommune efter TV2-dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’, der afslørede kritisable forhold på plejehjemmet Kongsgården i Viby. Men det er ikke årsagen til, at Jette Skive (DF) nu vælger ikke at genopstille.

- Jeg sagde allerede efter valget i 2017, at det her blev min sidste periode i Aarhus Byråd. Jeg har virkelig været i tænkeboks siden sommerferien, og nu er det rigtige tidspunkt at stoppe, siger Jette Skive (DF) til TV2 ØSTJYLLAND.

I stedet har coronavirus fyldt meget hos den rutinerede lokalpolitiker.

- Det har været et ualmindeligt år med corona, hvor det var svært at komme i kontakt med borgere og personale. Det er ikke det, jeg vil, siger Jette Skive (DF).

Stolt over løft på ældreområdet

Alligevel kigger hun tilbage på det forgangne år med positive briller, hvor ældreområdet fik et økonomisk løft ved sidste års budgetforhandlinger.

Også forholdene på plejehjemmene er hun glad for at have sat sit præg på i sin tid som rådmand på området.

- Jeg er stolt over, at vi fik bygget køkkener på alle plejehjem og fik den varme mad tilbage på plejehjemmene, siger Jette Skive (DF).

Samtidig understreger hun, at hun efterlader et ældreområde i kraftig udvikling og med en ny organisering på vej, der vil give ledelsen et løft og gavne borgere samt personale.

Jette Skive (DF) har planer om at skifte Byrådet ud med Regionsrådet, når hun stiller op til regionsrådsvalget til november.
Jette Skive (DF) har planer om at skifte Byrådet ud med Regionsrådet, når hun stiller op til regionsrådsvalget til november. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Når Jette Skive forlader Aarhus Byråd, skal Dansk Folkeparti finde en ny spidskandidat. Her peger Jette Skive entydigt på den 27-årige Jakob Søgaard Clausen, der i øjeblikket er partiets første suppleant i byrådet.

- Han er en skarp hjerne og et behageligt væsen, så han er den helt naturlige afløser. Han er ung og dybt inde i stoffet. Jeg har ikke været et øjeblik i tvivl om, at han skulle tage over efter mig, siger hun.

Ikke helt færdig med politik

Jette Skives afsked med lokalpolitik er dog ikke et endegyldigt farvel til politik. Hun vender nemlig tilbage på stemmesedlen til regionsrådsvalget i Region Midtjylland, hvor hun startede sin politiske karriere.

Her står en kommende sundheds- samt en nærhedsreform for døren, og det vil hun gerne bidrage til.

- Jeg er født ind i den verden. Jeg er så dybt inde i sundhedsområdet efter min tid som rådmand i Aarhus og formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Kommunernes Landsforening, siger Jette Skive.

Jette Skive har desuden valgt at flytte fra Viby uden for Aarhus og i stedet forfølge et gammelt ønske om at bosætte sig i Silkeborg, hvor hendes børn og børnebørn bor. 

Jette Skives blå bog