Trafikkaos venter: Stor aarhusiansk indfaldsvej spærres i en uge

En kæmpemæssig sø har oversvømmet et område ved Oddervej. I næste uge spærres vejen af.

En af de helt store aarhusianske indfaldsveje bliver i næste uge spærret for trafik.

Efter at der i sidste uge regnede en del, har der samlet sig en større sø på Oddervej mellem Malling og Beder.

I øjeblikket er Aarhus Kommune i fuld gang med at pumpe vandet væk. Når søen er drænet, går kommunens medarbejdere i gang med at etablere en stor ledning på tværs af vejen. Det er meningen, at ledningen i fremtiden kan håndtere vandmasserne, så der ikke opstår nye oversvømmelser.

Arbejdet med at etablere en ledning sker på det sted, hvor den kommende omfartsvej syd om Aarhus, Bering-Bedervejen, møder Oddervej.

- Det er en forholdsvis stor ledning, der skal lægges ned under vejen for at håndtere vand. Det er en dyb udgravning, som betyder, at vejen helt skal væk, forklarer Carsten Thomsen, projektleder for Bering-Bedervejen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Oddervej er spærret fra onsdag den 29. september og frem til tirsdag den 5. oktober. Egentlig var det meningen, at arbejdet skulle gå gang i denne uge, men det er blevet udsat på grund af oversvømmelsen.

Oddervej spærres i næste uge af mellem Beder og Malling.
Oddervej spærres i næste uge af mellem Beder og Malling. Foto: Google Street View

Kør ad andre veje

Mens arbejdet står på, kommer det uundgåeligt til at skabe problemer for de trafikanter, der dagligt anvender Oddervej til og fra Aarhus.

Carsten Thomsen har derfor nogle råd til bilisterne:

- For det første skal man køre hjemmefra i god tid og søge alternative veje. Derudover skal man have lidt tålmodighed, for det kan ikke undgås, at der opstår køer i området. Mange af de øvrige veje er forholdsvis små og er ikke gearet til den mængde trafik, der kommer, mens arbejdet på Oddervej står på.

Samtidig har du måske en god undskyldning for at bede din chef om at tage en dag derhjemme.

- Det vil klart hjælpe, hvis der er nogle af pendlerne, der tager en hjemmearbejdsdag eller to, siger Carsten Thomsen.