Tidligere AGF-talent bliver professionel bokser

Jonas Madsen har skrevet kontrakt med promotorduoen Mogens Palle og Brian Nielsen

I mange år brugte Jonas Madsen hænderne som målmand på AGFs ungdomshold, men et ny-indkøb til klubben fik ham til at skifte målmandshandskerne ud med boksehandsker for tre år siden.

Og nu træder den 20-årige aarhusianer så ind på den helt store scene, da han har skrevet kontrakt med de to boksepersonligheder, Mogens Palle og Brian Nielsen, og får formentlig sin debut som professionel ved et stævne i december.

- Jeg spillede på AGFs mesterhold fra U12 til U17 og jagtede en professionel målmandskarriere, men da jeg var yngre, var jeg ikke så høj og havde derfor svært ved at nå overliggeren. Da AGF så hentede U21-landsholdets aktuelle målmand Thomas Hagelskjær til klubben, kom jeg til at stå i skyggen af ham, og det betød, at jeg mistede lysten og motivationen, og derfor stoppede jeg med fodbold, siger Jonas Madsen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Efter et års tænkepause på efterskole besluttede den tidligere målmand at finde en ny sport, som han kunne gøre til sin levevej.

- Jeg søgte ikke en motionssport, men en sport hvor jeg igen kunne indfri mine ambitioner. Derfor prøvede jeg boksning - og efter én træning var jeg solgt, siger Jonas Madsen.

Chokeret og ydmyg

Siden da har han fået otte amatørkampe på CV'et og har vundet guld i letsværvægt ved de Jyske og sølv ved de Danske Begyndermesterskaber 2015. For to år siden sagde han sin elevplads op hos Kaufmann for at satse alt på boksning, men en professionel kontrakt kom alligevel som en chok for det unge talent.

- Jeg har jo kun bokset i tre år, så jeg blev virkelig chokeret, da jeg blev kontaktet af Mogens Palle og Brian Nielsen. Det er helt vildt, at min drøm allerede går i opfyldelse nu, men jeg er også meget ydmyg omkring det, og træner benhårdt frem mod min første professionelle kamp, siger Jonas Madsen.

Den tidligere professionelle bokser Brian Nielsen lancerede for godt en måneds tid siden et nyt samarbejde med promotor Mogens Palle, hvor de to håber på at kunne finde og skabe fremtidens danske boksestjerner. Under navnet Danish Fight Night vil første stævne blive afviklet i december.