TDC får høvl for ny mast: Det er en unødvendig øjebæ

Borgere i Skødstrup er utilfredse med udsigten til en ny telemast i byen. TDC siger, at det er nødvendigt for at dække byens behov

01:10

I Skødstrup ved Aarhus vil TDC vil rejse en telemast på 36 meter midt i byen. 

Masten er på højde med byens kirke og skal placeres lige ved siden af den kommende letbane. Blot 50 meter fra Grenåvej.

- År for år bruger danskerne mere og mere data. Til næste år vil kunderne i Skødstrup-området bruge dobbelt så meget data. Det gælder både dem, der bor der og og dem, der kører forbi på motorvejen. Hvis vi skal dække det behov, bliver vi nødt til at sætte en ny mast op, siger Kim Søgård Kristensen, teknisk direktør, TDC Group.

Den nye telemast på 36 meter, som TDC vil placere i Skødstrup er ligeså høj som byens kirke. TDC siger, at den ikek kan stå andre steder. Borgerne er utilfredse med, at de mister deres udsigt. De mener, at TDC bør bruge en mast, der i forvejen er opført i byen.

Byggesagsafdelingen i Aarhus Kommune ønsker ikke at stille op til interview, men siger, at TDC skal dokumentere, at der rent faktisk er behov for yderligere dækning i Skødstrup for at masten må blive opført.

Selv om mange borgere i Skødstrup er utilfredse med placeringen, er det ifølge TDC i midtbyen, at behovet for dækningen er.

- Vi har været i gang med at kigge på, hvilke muligheder der er for at dække mobilmæssigt og hvem har en grund, der passer til det her. Det har ikke været muligt at finde en egnet grund. Derfor valgte vi placeringen lige op ad jernbanen, siger Kim Søgård Kristensen.

Læs også Ingen mobildækning: Kan ikke engang ringe 112

Men den køber borgerne i Skødstrup ikke.

- Vi ønsker ikke masten. Den er en øjebæ midt i byen, og vi kan faktisk ikke se nogen begrundelse for den i forhold til mobildækningen, da vi har rigtig god dækning i dag, siger Jonas Valhøj Kleffel Nielsen.

Læs også Hallooo... Dårlig mobildækning i yderområder

Han mener, at den eneste årsag til, at TDC ønsker at lave en mast på netop det sted i byen er, at TDC ejer grunden.

- Hvis TDC får lov til at rejse en mast på grunden, vil selskabet kunne spare penge, da selskabet så ikke skal leje sig ind på de master, der i forvejen er i byen. Det er udtryk for god forretningsmæssig sans. Spørgsmålet er overordnet set, hvad der skal veje tungest – hensynet til TDC’s økonomi eller hensynet til borgerne i området, siger Jonas Valhøj Kleffel Nielsen.

I videoen øverst kan du høre TDCs begrundelse for at placere en ny telemast i Skødstrup.

I TV2 ØSTJYLLANDS nyhedsudsendelse klokken 19.30 kan du høre Skødstrup-borgernes begrundelser for, at de ikke vil have en mast på 36 meter i byen.