Tættere på nyt stadion: Byråd går videre med forslag

Der skal nu findes finansiering til en undersøgelse af mulighederne for nyt stadion i Aarhus

For fans af fodboldklubben AGF er det ikke den bedste oplevelse at gå på stadion for tiden. Spillet på banen kører mildt sagt ikke, og som tilskuer sidder man langt fra banen og på visse pladser under åben himmel.

Det er kun AGF selv, der kan forbedre spillet på banen, men de ydre rammer omkring en aarhusiansk fodboldoplevelse kan de lokale politikere måske hjælpe med. 

Og netop derfor var byrådet i Aarhus onsdag samlet for at tage stilling til et forslag fra Venstre og Radikale Venstre om at igangsætte en proces frem mod et nyt fodboldstadion i Aarhus.

quote Stadion er simpelthen lavet forkert.

Jacob Nielsen, AGF-direktør

Og det var et byråd, der var positivt indstillet overfor idéen om at undersøge mulighederne for nyt stadion, der diskuterede forslaget onsdag.

Politikerne i byrådet blev derfor enige om, at undersøge mulighederne for et nyt stadion i Aarhus. Forslaget er derfor sendt i magistraten, hvor der skal findes penge til undersøgelsen.

- Vi vil gøre det her med åbne øjne, det har vi sagt hele tiden. Vi ved ikke endnu, hvordan det skal finansieres, men det, vi har sagt foreløbigt ja til, er at undersøge tre parametre, siger medlem af byrådet Sten B. Andersen (S) og uddyber:

- Den kommunale del af økonomien skal undersøges. Hvad der skal ske med de brugere, der også benytter stadion, men som ikke er fodboldspillere? Og vi vil også have undersøgt, hvordan det vil indvirke på resten af omgivelserne. Travbane, cykelbane, hvad skal der ske med de arealer, 

Blandt Europas dårligste

Aarhus Stadion eller Ceres Park, som det rigtigt hedder, har været meget udskældt af specielt AGF’s direktør, Jacob Nielsen.

Han har blandt andet udtalt, at AGF’s stadion er blandt de dårligste i Europa.

- Stadion er simpelthen lavet forkert. Man kan sige, at man gerne vil bryste sig af at være europæisk kulturhovedstad, men vi har et af de dårligste stadioner i Europa. Det hænger ganske enkelt ikke sammen, siger AGF-direktøren.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Sten B. Andersen.

VIDEO: AGF-direktør Jacob Nielsen sukker efter et nyt stadion. Se et interview fra søndag aften her.