Sundheds-personale anerkender sig selv

Syv medarbejdere på Regionshospitalet i Horsens satte sig for at give skulderklap, kage og musik for at anerkende personalets indsats

01:54

Over hele landet oplever sundhedspersonalet på sygehusene, at de skal løbe stærkt for at få enderne til at nå sammen. På Regionshospitalet i Horsens mener syv tillids- og medarbejderrepræsentanter at der mangler anerkendelse.

Derfor sørgede de i dag for god stemning på Regionshospitalet. Der var musik til frokosten og kagemand. Arrangementet hed ”Personalets dag”, og det skal markere, at sygehuspersonalet har brug for anerkendelse.

- Vi får ikke ret meget anerkendelse i det daglige. Så vi synes, vi er nødt til at gøre det selv, siger Sussie Brizarr, der er sosu-assistent på Regionshospitalet i Horsens.

Læs også Fødende kvinder skal op på prædikestolen

Udover anerkendelse, så efterspørger personalet på Regionshospitalet rent ud sagt flere kollegaer.

- Vi får et klap på skulderen, men vi kunne godt tænke os, at vi var nogle flere på gulvet. Jeg tænker, at det er det, vi har allermest brug for, for at folk klarer de pressede hverdage.

Men foreløbigt må medarbejderne klarer sig med bidder af den enorme kagemand. For regionens politiker vil gerne ansætte flere. Men økonomien strækker ikke.

- Vi får ikke så mange penge til at drive sygehus, som vi fik tidligere. Når vi ser på hvor mange patienter, vi får ind, så har vi en meget stram økonomi. Og det gør også, at vi får et pres på vores hospitaler, siger Anders Kühnau (S), formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.