Stressede aarhusianere får flere tilbud om hjælp

Flere stressede aarhusianere henvender sig til Folkesundhed Aarhus for at deltage på stresshold. Kommunen vil derfor øge tilbuddet

Ikke færre end 430.000 danskere oplever dagligt symptomer på stress. Udover forskellige private tilbud har Aarhus Kommune siden 2015 tilbudt borgere et gratis stresshold. Nu øges dette tilbud.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

quote Det er frygteligt for det enkelte menneske, som oplever stress, og vi ser jo tit, at det kan sætte sig kronisk og får betydning for resten af ens liv, familien og arbejdet.

Jette Skive (DF), rådmand

I 2016 deltog 188 aarhusianere på et gratis stresshold, og kommunen kan nu tilbyde et forløb til 300 borgere, fordi der er indgået et samarbejde med Dansk Center for Mindfullness, Aarhus Universitet. 

- Jeg er glad for, at vi kan stille et tilbud til rådighed og nu udvider det. Det er frygteligt for det enkelte menneske, som oplever stress, og vi ser jo tit, at det kan sætte sig kronisk og får betydning for resten af ens liv, familien og arbejdet. Min holdning er, at vi alle har et ansvar for vores eget liv og skal finde den bedste vej uden stress og jag, men når det går galt, skal folk have adgang til forskellige tilbud, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

Træn intensivt for at holde stress nede

Dansk Center for Mindfulness er glade for samarbejdet, som betyder, at 120 flere stressforløb allerede nu kan starte op.

- Forløbene hos os tager udgangspunkt i mindfulness-baseret stressreduktion, hvor du intensivt træner både på holdet og derhjemme. På den måde bliver du i stand til at håndtere symptomer på stress, angst og depression, siger Lone Fjorback, leder af Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. 

Udover at øge tilbuddet er formålet med samarbejdet at finde ud af, om kurset skal indføres i kommunalt regi. Det skal ske ved at undersøge, hvilken sundhedsmæssig effekt de to forløb har på stress.