Storkredsformand om Lars Bojes exit: Det havde jeg ikke set komme

For LA’s storkredsformand i Østjylland er det et chok, at byrådsmedlem i Aarhus Lars Boje Mathiesen forlader partiet i protest

Lars Boje Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus, har forladt Liberal Alliance i protest over, at han er blevet vraget som partiets folketingskandidat i Østjylland.

Denne beslutning kom som et chok for formanden for Liberal Alliances bestyrelse i Østjyllands Storkreds, Morten Rugholm, at byrådspolitikeren nu er løsgænger.

- Det havde jeg ikke lige set komme. Jeg tænker, at det selvfølgelig er kedeligt at se ham forsvinde. Jeg ønsker ham bare held og lykke, siger Morten Rugholm til tv2oj.dk

Efter Lars Boje Mathiesen har valgt at forlade Liberal Alliance, så har partiet ingen repræsentanter i Aarhus Byråd. 

Læs også Lars Boje forlader Liberal Alliance: Der er ikke fri konkurrence i partiet

- Det er selvfølgelig beklageligt især under budgetforhandlingerne. Flere byrådskandidater har været med til møder om forhandlingerne. Vi har været repræsenteret i Aarhus i tre år. Så kan vi godt klare et år, hvor vi kører i stilling til kommunalvalget i 2017, siger Morten Rugholm.

Lars Boje Mathiesens kritik går på, at der ikke er fri konkurrence om at blive folketingskandidat i partiet. Ifølge Lars Boje Mathiesen vil han være for stor en konkurrent til de eksisterende kandidater i Østjyllands Storkreds, og det er derfor hans kandidatur er blevet afvist.

Men Morten Rugholm ønsker ikke at kommentere yderligere på beslutningen om ikke at opstille Lars Boje Mathiesen til Folketinget.

- Vi har princip om tavshedpligt over for kandidaterne. Det udtaler vi os ikke om. Folk skal have mulighed for at stille op uden at blive udstillet i pressen, lyder det fra Morten Rugholm. 

01:57

Hør Lars Boje Mathiesens forklaring om udmeldelsen onsdag aften.

Luk video