Lars Boje forlader Liberal Alliance: Der er ikke fri konkurrence i partiet

Liberal Alliance mister sit eneste byrådsmedlem i Aarhus. Lars Boje Mathiesen forlader LA og bliver løsgænger

Liberal Alliances eneste byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen, forlader partiet og bliver løsgænger. Det fortæller politikeren til TV2 | ØSTJYLLAND onsdag aften.

Dermed er Liberal Alliance ikke længere repræsenteret i byrådet i Aarhus.

- Jeg kan ikke længere se mig selv i en organisation, der drives med det værdigrundlag og de principper, som man gør i Liberal Alliance. Kløften mellem mine grundholdninger og hvordan, jeg mener, ordentlighed og anstændighed skal være, er simpelthen blevet for stor, siger Lars Boje Mathiesen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Lars Boje Mathiesen forlader partiet, fordi han ikke kan få lov til at stille op til Folketinget til et kommende valg. Et ønske han har haft siden februar.

Fredag skrev lokalpolitikeren på sin Facebook-side, at han blot ventede på accept fra kredsbestyrelsen i Østjyllands storkreds i forhold til sit kandidatur. Men storkredsen har siden afvist Lars Boje Mathiesen som kandidat til et kommende folketingsvalg.

Ifølge Lars Boje Mathiesen er han blevet afvist, fordi han er for stor en konkurrent til de andre kandidater i kredsen.

- Hvis man som liberal parti taler om fri konkurrence til befolkningen, så må man også prøve at efterleve det internt i partiet. Det, mener jeg ikke, har været tilfældet. Både omkring mit kandidatur og med andre folks kandidatur, siger Lars Boje Mathiesen. 

I Østjyllands Storkreds er Ole Birk Olesen spidskandidat. Derudover er folketingsmedlem Carsten Bach også valgt i kredsen. 

Blå Bog: Lars Boje Mathiesen

41 år gammel

Uddannet lærer

Kommer oprindeligt fra Sønderjylland

Bor i Harlev

Fik 3704 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013. 

Har været medlem af Aarhus byråd for Liberal Alliance siden 1. januar 2014