Spis dig gennem Northside: Kylling uden pip og dobbeltdyppede fritter
Det er næppe gået nogens næse forbi, at det ikke er røde grillpølser og en saftig bøf i burgeren, man kan nyde på Northside-festivalen i Aarhus.
Der er kun plantebaserede muligheder. Lad os se, om de kan stå distancen, når solen står højt på himlen, og festivalsstemningen for alvor er sat ind.
Dagens madanmeldere er TV2 Østjyllands journalister Anna Lauest og Nanna Nielsen, der absolut ingen forudsætning har for at bedømme andres mad, men i hvert fald ved, hvordan en god festivalret gerne skal smage.
Singh’s Indian Food: Butter chickfree
Det er måske ikke det første, man tænker på, når temperaturen siger plus 20 grader, og maven rumler.
Ikke desto mindre er det en af de retter, man kan få på Northside. “Kyllingen”, der hverken har sagt pip eller gok, er lavet af soyaprotein, og hvis man kan abstrahere fra den finurlige, lidt gummi-agtige konsistens, kan man roligt sætte tænderne i retten, der efter sigende har simret i halvanden time på lavt blus.
Det kræver ikke det vilde tandsæt at komme gennem den sødlige og varme ret, der ikke just smager af en tur til Indien. Et frisk drys spinat på toppen pryder den store portion mad.
Alt i alt en oplevelse, der ikke efterlader det vildeste indtryk. Andet end tørst. For fanden, man bliver tørstig af den ret. 95 kroner.
Den får tre ud af seks stjerner - eller lad os sige planter - i vores bedømmelse.
Meyers: Vegansk burger
En flækærtebøf lyder måske lidt smagsløs, men hold nu op, hvor tog vi dog fejl.
Burgeren bestod af vesterhavsost, syltede rødløg, kimchi og en chilimayo, der satte brand i munden - også 30 minutter efter måltidet blev spist.
Det krævede et overordentlig stort bid at gabe over den kæmpestore burger, der havde masser af smag, men primært bare var stærk. Den hjemmebagte surdejsbolle smagte dejligt. 100 kroner.
Alt i alt får den fire ud af seks planter herfra.
Grød: Bygotto med syltede svampe, ravost og timian
Nogle gange kan man sige meget med få ord. Here goes: lækker, cremet, value for money, men lidt kvalm i længden.
En ret med god syre fra de syltede svampe og lækkert med frisk timian til at slutte retten af på. 85 kroner.
Fem ud af seks planter.
Rømer vegan: Gourmet hotdog
Ved første øjekast tænker du: Det er sgu en hotdog. Og du går lidt tættere på og opdager: Det er ER sgu en hotdog! Du smager, og konkluderer, at du ikke mangler en langelænder, som du kan kende på knækket.
Den plantebaserede pølse er overraskende god og smager af den velkendte tarm med fyld. Især når den spises med de sprøde løg, den stærke sennep og den hjemmelavede ketchup.
Bollen fylder lidt meget - faktisk cirka 70 procent af måltidet - men ingen kvaler. Gluten er jo lækkert. 49 kroner.
Fire ud af seks planter.
Plantfood: Mushroom og salt and vinegar fries med dildmayo
Gode fritter behøver man ikke lede efter længere. Mums!
De er så gode, at de tåler en dobbeltdypper i den lækre dildmayo. En syrlig, saltet og sprød oplevelse - uhmmmmmami.
Svampene var ikke den store smagsoplevelse - bløde, vandede og smagte af at stikke armen ind i et mørkt klædeskab. Men til gengæld smager det meste jo godt, hvis man dypper i rigeligt med god mayo. 125 kroner.
Fritterne fortjener fem ud af seks planter, men svampene må nøjes med to.