Slappe nosser er ikke populære - nu bliver de fjernet

I mulm og mørket er et par omstridte nosser blevet flyttet fra Godsbanen i Aarhus og ud til Kongelunden. Nu skal de flyttes igen.

Natten til søndag er et par omstridte nosser blevet flyttet fra Godsbanen i Aarhus og ud til skovområde Kongelunden ved Højbjerg syd for Aarhus.

Nosserne har indtil nu levet en omstridt tilværelse. 

Allerede da de i 2019 blev placeret ved Godsbanen, blev de mødt af massiv modstand - både fordi de blev præsenteret på bagkant af hele #metoo-bølgen, men også på grund af kvaliteten af kunstværket

Nu er de så flyttet til Kongelunden, men heller ikke her er modtagelsen af skulpturen "Balls tell it all" særlig varm.

Skulpturen er sat lige bag, hvor skulpturen af skovguden Pan plejer at stå.
Skulpturen er sat lige bag, hvor skulpturen af skovguden Pan plejer at stå.

Den skal fjernes

Bünyamin Simsek, der er rådmand for teknik- og Miljø i Aarhus Kommune, fortæller, at skulpturen skal fjernes omgående. 

- Jeg har besluttet, at den skal flyttes og bedt min forvaltning om at tage kontakt til personen, der har placeret dem, for at få den flyttet, fordi vi kan ikke have, at mennesker bare stiller kunst i vores natur.

- Vi har et billedkunstudvalg, som vi tager rigtig alvorligt, og det er i samarbejde med dem, vi finder de rigtige placeringer til kunst i vores by, siger Bünyamin Simsek (V). 

- Det er anarki 

Manden bag det lille stunt er den snart afgående direktør for kulturstedet Godsbanen, Flemming Dybbøl, der uden at spørge nogen har flyttet de kæmpe store bronzenosser ud i skoven. 

De er blevet placeret på den plads, hvor bronzeskulpturen af skovguden Pan, plejer at stå. 

En skulptur, som lige nu er til reparation. 

Til Lokalavisen Aarhus siger Flemming Dybbøl, at han har flyttet skulpturen, fordi han ikke ville give virakken omkring den videre til den nye direktør, og at det skal ses som et drilleri.

Men rådmand Bünyamin Simsek mener ikke, at det er den rigtige måde at gøre det på.

Der stod jo i forvejen en anden skulptur på stedet. Er det så ikke godt nok at få noget andet, hvor der lige nu mangler noget? 

- Jeg synes, det er rigtig godt med kunst i byrummet og i naturen, men det skal ske i samarbejde med vores billedkunstudvalg. 

- Jeg synes, det er anarki, at man bare tager tingene i egen hånd i stedet for at tage dialogen, siger rådmanden. 

Skulpturen af skovguden Pan er til reperation lige nu. Før "Balls tell it all" blev sat der, så det ud, som på billedet til venstre.
Skulpturen af skovguden Pan er til reperation lige nu. Før "Balls tell it all" blev sat der, så det ud, som på billedet til venstre.

Han påpeger, at beslutningen intet har at gøre med, at det faktum, at skulpturen forestiller to nosser. 

Hvad sker der, hvis han ikke flytter den? 

- Så får vi den flyttet, og så skal ejeren betale regningen, lyder det.