Skuespiller druknet ved Anholt

Skuespilleren Klaus Wegener er søndag død i en drukneulykke ved Anholt i Kattegat

Klaus Wegener har medvirket i blandt andet Taxa og Riget samt nyere spillefilm som Glistrup og Spies. Søndag omkom han i en drukneulykke. Foto: PR foto

En 74-årig mand blev søndag forsøgt reddet efter en drukneulykke på Anholt.

I dag, tirsdag, oplyser hans familie til nyhedstjenesten Ritzau, at den druknede var teater- og filmskuespiller Klaus Wegener.

Læs også Aarhusiansk badegæst druknet på Anholt

Klaus Wegener blev set drivende livløs rundt ved stranden på Anholt, der blev slået alarm og helikopter og ambulance ilede til.

Desværre stod den 74-årige skuespiller ikke til at redde.

Det var en drukneulykke på Anholt, som søndag kostede skuespilleren livet. Foto: Google Maps

Kendt fra tv

Bredest nåede han ud med sine roller i 'Riget', ´Taxa´og filmene 'Sandheden om mænd', 'Spies og Glistrup' og ´Sorg og glæde', men det var teateret, der fyldte mest i skuespillerens karriere.

I mange år arbejdede Klaus Wegener som skuespiller på teatret Svalegangen i Aarhus og var fast tilknyttet Aarhus Teater i 36 år i perioden mellem 1971 og 2007.

Klaus Wegener arbejdede i en årrække som skuespiller på teatret Svalegangen i Aarhus. Arkivfoto. Foto: Palle Hedemann - Ritzau Scanpix

I de politisk turbulente år i 70'erne nød han blandt andet Svalegangen solidariske og kollektive ånd. Det kom blandt andet til udtryk ved en høj grad af medbestemmelse hos skuespillerne.

I sin tid her spillede han blandt andet titelrollen i 'Hans Kohlhaas'. Han var også med i det politiske stykke 'Så er der kun Stiften tilbage', der handlede om lukningen af den aarhusianske avis Demokraten.

Læs også Chokeret mor efter biografbesøg: Forfilmene fik min datter til at bryde sammen

Siden har han på Aarhus Teater spillet Götz i 'Djævelen og den gode Gud' i 1984, samt rollen som Duncan i 'Macbeth'. Hans karriere bragte ham også forbi mange andre teatre inklusive Det Kongelige Teater.

Klaus Wegener sammen med Lisbet Lundquist på Aalborg Teater i 1995, Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Særligt forhold til Nepal

Væk fra scenen eller kameraet beskrives han af sin familie som en mand med interesse for det kunstneriske og med en passion for, at alle detaljer blev ordentlige. Det var også gældende, når han selv lavede møbler.

Den store verden trak også i skuespilleren, der blandt andet havde et særligt forhold til Nepal, som han besøgte et tocifret antal gange. 

Læs også Politiet til bilister: Stop med at filme andres uheld!

Generelt var skuespilleren optaget af udviklingsarbejde for mennesker i fattigere lande end Danmark.

Ifølge sin familie holdt Klaus Wegener ikke igen og var ikke bange for at trække det ind i alle dele af sit privatliv.

Klaus Wegener efterlader sig sin kone Inge-Lise Rauhe, sin datter, en svigersøn og to børnebørn.