Politiet til bilister: Stop med at filme andres uheld!

I Østjylland kritiserer politiet "kiggekø" efter brand på E45

Når der sker et uheld i det ene motorvejsspor, opstår der sommetider kø i den modsatte side - på grund af bilisternes nysgerrige blikke. Arkivfoto. Foto: Dennis Lehmann Ritzau - Scanpix

Tirsdag eftermiddag brød en tavlevogn i brand på E45 mellem Tilst og Aarhus, da den var på vej til en opgave.

Ingen personer kom noget til, og branden var hurtigt slukket, men episoden skabte ikke kun kø i det nordgående spor, hvor tavlevognen brændte. Det sydgående spor blev ramt af nysgerrige bilister, der skabte en "kiggekø".

Læs også Pas på med pestoen: Kan indeholde kræftfremkaldende motorolie

Det fik Østjyllands Politi til at skrive på Twitter:

- Desuden er der "kiggekø" i sydgående spor, hvorfor vi anmoder bilisterne i sydgående spor til at køre bil og ikke kigge efter uheld i modsatte spor!!!

Vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi oplyser, at man ikke har uddelt bøder til nysgerrige bilister, da politifolkene havde travlt med at tage sig af uheldet.

- Men det er en uheldig tendens, der breder sig, siger han.

Det er uetisk at filme eller fotografere mennesker, som lige har oplevet et uheld, siger politiet. Arkivfoto. Foto: Tommy Kofoed - Scanpix

Filmer uheld

Bøder er der til gengæld blevet uddelt på Sjælland, hvor bilisterne filmende et uheld.

Politiet på Københavns Vestegn og i Østjylland går tirsdag i rette med nysgerrige bilister i forbindelse med uheld på motorveje.

På Holbækmotorvejen fik flere bilister tirsdag formiddag bøder for at tage billeder og filme en væltet lastbil, hvis dæk var eksploderet.

Lastbilchaufføren er sluppet uskadt fra uheldet. Men det er stadig forbudt at filme, mens man kører bil, oplyser vagtchef Lars Guldborg fra Københavns Vestegns Politi.

Læs også Chokeret mor efter biografbesøg: Forfilmene fik min datter til at bryde sammen

Uetisk og tåbeligt

Ikke alene er det etisk tvivlsomt at filme mennesker, der netop har været involveret i en potentielt traumatisk episode. Det flytter også fokus fra kørslen, forklarer vagtchefen.

Det er en uheldig tendens, der breder sig.

Martin Christensen, Vagtchef, Østjyllands Politi

- Det er tåbeligt. De har opmærksomheden rettet alle mulige andre steder hen end på kørslen. Hvis man efterfølgende offentliggør optagelserne, kan det være en straffelovsovertrædelse, siger Lars Guldborg.

Uheldet skete omkring klokken 10 i vestgående retning mellem frakørsel 7b og 8. 

- Angiveligt er dækket eksploderet, og så har han mistet herredømmet over bilen. Den er svinget over vognbanen og er landet i midterrabatten. Heldigvis blev ingen andre biler ramt, siger vagtchefen.