Skandaleramt tidligere leder i Aarhus Kommune tiltalt for bestikkelse

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at der er blevet rejst tiltale i en bestikkelsessag fra Aarhus.

Claus Pedersen er tidligere chef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og har af kritikere fået kælenavnet Skandalechefen. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Fire personer og to firmaer er blevet tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i en sag, der udspringer fra Aarhus Kommune.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Kammeradvokat: Ansatte blev chikaneret af chef i Aarhus Kommune

- Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen.

Ifølge DR Nyheder er en af de tiltalte tidligere forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af kommunen, da han angiveligt havde fået golfrejser og koncertbilletter af forskellige firmaer.

Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale.

Jesper Rodkjær, specialanklager, Østjyllands Politi

Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her fremgår det, at Claus Pedersen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Ifølge tiltalen er han anklaget for at have ladet firmaet betale et sponsorat på 217.000 kroner til en badmintonklub. Problemet er bare ifølge anklagemyndigheden, at han var bestyrelsesmedlem i klubben.

Omfattende og kompleks efterforskning

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold.

I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

Læs også Fyrede: Vi var udsat for mobning, chikane og trusler

- Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale.

- Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, siger anklageren i pressemeddelelsen.

Sagen er endnu ikke blevet berammet.