Seksualundervisning på museum?

Vil tilbyde seksualundervisning til skoleelever

Naturhistorisk Museum i Aarhus vil tilbyde seksualundervisning til eleverne i folkeskolerne.

Naturhistorisk Museum i Aarhus håber, at det i fremtiden kan bidrage til seksualundervisningen i folkeskolerne.

Derfor har museet sammen med Kvindemuseet ansøgt Kulturstyrelsen om 350.000 kroner til projektet.

- Kulturinstitutioner kan i samarbejde med skolerne blive en medspiller i forhold til at tilføre seksualundervisningen en anden vinkel. Vi har 19 millioner døde dyr hos os, som alle har levet et liv med sex, siger Bo Skaarup, der er museumsdirektør på Naturhistorisk Museum, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han mener, det er oplagt med den nye folkeskolereform, som lægger større vægt på samfundet som læringsrum, at inddrage kulturinstitutionerne i undervisningen.

Derfor håber Bo Skaarup, at museet i fremtiden kan samarbejde med skolerne om seksualundervisningen.

- Sex er ikke noget, man skal være forskrækket over. Det er en naturlig del af livet. Hvis man er i tvivl om ting angående sin seksualitet på den ene eller anden måde, så kan man bruge naturen. Naturen er en stor kasse med mange historier. Og så kan vi måske være med til at tilføre emnet lidt humor, siger Bo Skaarup.

Han fortsætter:

- Vi vil gerne i samarbejde med skolerne og lærerne være med til at fortælle forskellige historier og forskellige vinkler. Det handler om at få gang i en dialog om seksualitet for dermed at forstå sig selv. Vi vil være med til at gøre undervisningen levende og vedkommende.

Naturhistorisk Museum forventer at få svar på sin ansøgning til Kulturstyrelsen i løbet af de næste 14 dage.