Sådan er reaktionerne på 13 medarbejderes kritik af Café Kaffegal

Flere kommentarer fra folk, der har haft berøring med Café Kaffegal, melder sig på TV2 ØSTJYLLANDs Facebook-side

13 tidligere medarbejdere fra den socioøkonomiske virksomhed café Kaffegal står frem og fortæller om et kritisabelt arbejdsmiljø på cafeen.

Caféen er et sted, hvor de ansatte kommer til med en depression, angst eller stress-diagnose i bagagen, og derfor er de ansat i et skånejob med løntilskud, flexjob eller i virksomhedspraktik. Meningen er, at tiden på Café Kaffegal skal være en vej tilbage på arbejdsmarked. 

Men nu fortæller tidligere ansatte om episoder, hvor der ikke blev taget de nødvendige hensyn og oplevede det, som beskrives som mobning fra caféens ejer. 

Tidligere ansatte på Café Kaffegal i Aarhus står frem med kritik. I videoen kan du høre, hvad kritikken går ud på.

I kølvandet på denne historie har der allerede meldt sig en masse kommentarer på TV2 ØSTJYLLANDs Facebook-side – også fra folk, der har haft berøring med Café Kaffegal:

- Jeg var frivillig der i et års tid, og det er bestemt ikke et sted, jeg vil anbefale hverken for raske eller syge folk! (…) De stærke bliver udnyttet ekstra, og de svage trådt lidt ekstra på. Og de, der siger fra, bliver latterliggjort, skriver Caroline Sørensen. 

- Jeg har en tæt ind på livet, der har haft den tvivlsomme fornøjelse af at arbejde for Changemakers/Cafe Kaffegal, og hendes oplevelser står fint i tråd med det, som de 13, der står frem, giver udtryk for. Vi var heldigvis hurtige til at få øjnene op for, hvad der foregik, og fik trukket stikket ligeså hurtigt igen, skriver Mads Lintner Ørts.

En bruger roser de 13 tidligere medarbejdere, der søndag står frem og fortæller om forholdene.

-Jeg synes, de mennesker, der står frem, er nogle seje pensoner, fortæller om det skulle jo være et frirum/ pusterum/ for mennesker, der har lyst til at arbejde i skånejob og flexjob, bliver/blevet et helvede, skriver Anna Karina Hougaard, der også skriver, at hun selv har haft et skånejob et andet sted.

Men der er nogle, der ikke kan forstå kritikken af Brian Sørensen, der er ejer af Café Kaffegal, og har en anden oplevelse.

- Brian gør så meget for så mange jeg har set hvordan mange folk har udviklet sig ved at arbejde for Brian det ville altid være nogen som bare er for syge til at arbejde, skriver Martin Lenschau.

På Cafe Kaffegals egen side på Facebook, er der søndag blevet lavet et opslag, hvor de skriver, de ikke genkender det billede, som TV2 ØSTJYLLAND maler af stedet. 

- Vi er meget chokerede, men vil fra medarbejderstabens side slå fast, at vi bakker 100 procent op om Brian og hans ledelsesform – og vi på ingen måde er enige i det billede, der bliver tegnet af Brian og arbejdsmiljøet på Café Kaffegal, lyder det i opslaget, der underskrevet ’Team Café Kaffegal’. 

Ejer af Cafe Kaffegal, Brian Sørensen, svarer tilbage på den kritik, som 13 tidligere medarbejdere rejser. 

Brian Sørensen fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at han ikke genkender kritikken. Han mener, at kritikken af hans ledelsesstil udelukkende kommer fra en gruppe tidligere ansatte, og afviser, at der er noget at udsætte på hans ledelsesstil.

Har du en kommentar til historien, så deltag i debatten på vores Facebook-side herunder.

thea1

12-årige Thea klipper sit hår for at hjælpe syge børn

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

9905f69f-b5e3-47bc-9e2b-84feec2e94de

Stigning i danskere der tager corona med hjem fra udlandet

Test

liveblog COVID-19 live: 707 personer er testet positive for coronavirus

Molslinjen færge

play Færgeruter udvides: Nu kan du sejle gratis alle hverdage

Dagens mest læste