Restaurant-ejer om bøde på 10.000: - Jeg tager ansvaret på mig som chef, men...
Kontrolbesøget hos Oishii Sushi i Nørregade viste blandt andet, at der er spindelvæv og skidt i det lager, hvor der bliver opbevaret fødevarer.
Sushi-restauranten Oishii på Nørregade 42 i det centrale Aarhus har fået et bødeforlæg på 10.000 kroner efter et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen.
Bøden får de for ikke at have fået styr på hygiejnen omkring opbevaring af fødevarer og poser til "to go"-kunder, der får maden med sig hjem.
I kontrolrapporten fra besøget den 9. marts skriver Fødevarestyrelsens kontrollant, at der i en kælder, som bliver brugt til lager, er revner i loftet, som er skadedyrssikret med sølvpapir, løs puds, spindelvæv og gammelt skidt samt åbne rørføringer i de fleste rum.
Det betyder, at der ikke er "ryddeligt nok til, at virksomheden nemt kan opdage tegn på skadedyr," står der i rapporten, som kan ses her.
I kontrolrapporten står der videre, at ejeren mener, at bøden ikke er fair, fordi der allerede er gjort meget for at få styr på de ting, der blev indskærpet ved et tidligere besøg i november.
- En meget hård straf
Ejeren, Jesse Wang, siger til TV2 Østjylland, at han påtager sig det fulde ansvar for, at der ikke har været styr på tingene.
Han mener dog, at det er en hård straf at give ham en bøde, da han har knoklet for at rette op på problemerne mellem de to kontrolbesøg i henholdsvis november og marts.
- Det er bare svært at drive restaurant i øjeblikket, for det er ikke nemt at finde ansatte, mens alt fra fisk til ris er steget i pris. Så kommer det her oven i, og der er ingen undskyldning, nej, men vi har virkelig gjort noget for at få rettet op, siger Jesse Wang.
- Vores restaurant ligger i en ældre bygning, og det er ikke nemt at holde alting i perfekt stand. De fødevarer, der er blevet opbevaret, er nori tang (som man ruller ris og fisk ind i, red.) i lukkede poser, så jeg mener ikke, der har været et sundhedsmæssigt problem. De stod i det lagerrum, fordi en medarbejder desværre havde sat dem der ved en fejl, forklarer Jesse Wang.
Han tilføjer, at hvis fødevarekontrollen havde konstateret, at han eksempelvis opbevarer sin fisk ved for høje temperaturer eller lignende, kunne de fint lukke restauranten øjeblikkeligt, og han ville acceptere det. Men der er altså tale om tang i lukkede poser - det er derfor, han synes, det er en hård straf.
- Det er sådan, jeg har det. Men igen - jeg er chefen, selv om jeg ikke er der fysisk hele tiden, og jeg påtager mig ansvaret. Det skal ikke ske igen, siger Jesse Wang, der overtog Oishii Sushi i 2021.