René blev skudt af betjent

Aarhusiansk mand har svære mén efter skudepisode

Foto: Privatfoto

En fredag aften i november 2013 var René Ekkelund Jørgensen på vej hjem fra byen i Aarhus.

Han kørte på en knallert med ladvogn, en såkaldt 'tuk-tuk'. En køretur, som endte med, at han blev skudt gennem benet af en politibetjent.

I dag skal hans sag for retten i Aarhus, hvor en aarhusiansk betjent står tiltalt for legemsangreb af særlig grov karakter.

Se også: Nu skal skudsag for retten

René Ekkelund Jørgensen fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at skyderiet opstod, fordi han ikke lagde mærke til, at en eller flere politibiler prøvede på at vinke ham ind til siden den aften i november.

Fordi han ikke standsede, valgte politipatruljen at tilkalde forstærkning. På det tidspunkt kørte René Ekkelund Jørgensen nær politigården i Aarhus. Pludselig kom en betjent løbende ud derfra og skød - uden varsel - tre gange mod ham, lyder hans forklaring. Det ene af skuddene gik direkte gennem hans ben.

Det var først efter 150 meter, at det gik op for René Ekkelund Jørgensen, at han var blevet skudt. Selve køreturen stoppede brat, da han blev påkørt af en af politiets patruljevogne.

- Jeg tror, jeg var gået helt i chok, siger han.

Se: Tuktuk-fører ville påkøre betjent

Her halvandet år efter lever René Ekkelund Jørgensen med følgerne efter skudepisoden:

- Jeg har angst hver eneste dag og kan ikke leve et normalt liv. Mit ben er følelsesløst ved skudsåret, og jeg har kramper, siger han og fortsætter:

- Det har forandret mig. Det kan mine børn og min omgangskreds også godt mærke. Jeg har det ad helvedes til.

Han håber, at retssagen ender med en dom til politibetjenten:

- Jeg synes, han skal dømmes for det, han har gjort. Det ville jeg også blive, hvis jeg havde gjort noget forkert, siger René Ekkelund Jørgensen.

Den tiltalte politibetjent har tidligere forklaret, at han skød, fordi han følte sig truet i situationen.