Reddede mand i Aarhus Havn: Helena rystede af chok

Den 21-årige kvinde var på vej i byen, da hun hørte en mand råbe om hjælp

En bytur med en kammerat og fire veninder endte med en voldsom oplevelse for Helene Isabella Bang Hiemstra.

Efter at have været til koncert på spillestedet Train i Aarhus forlader gruppen spillestedet omkring klokken 2.00 natten til søndag, men de når ikke langt, før de pludselig hører en mand råbe på hjælp.

- Jeg begyndte bare at løbe efter lyden, uden jeg nåede at tænke over det. Jeg og min kammerat Patrik Juul når ned til havnen samtidig, hvor vi ser en mand, der ligger nede i vandet. Han bliver ved med at skrige på hjælp, og jeg råber tilbage, at vi har hørt ham, og at han skal stoppe med at råbe og bare koncentrere sig om at trække vejret, fortæller Helena Isabella Bang Hiemstra.

Mand faldt i Aarhus Havn natten til søndag: Reddet af to piger

Frygter han driver længere ud

Mens hendes kammerat begynder at råbe på hjælp fra forbipasserende, ringer Helena til 112.

- Vi finder nogle vandslanger, der ligger på kanten af havnen, og får dem delt fra hinanden, så vi kan kaste en ned til ham. Men hans fingre er så kolde, at han ikke kan holde fast i noget, og jeg frygter bare, at han vil blive trukket endnu længere ud i havnen, fortæller hun og fortsætter:

- Der kommer hurtigt rigtig mange løbende til, fordi de har hørt os råbe på hjælp, og vi får heldigvis en redningskrans i vandet, så han kan holde sig oppe, og så er der mange, der hjælper til med at holde i rebet. Folk er meget, meget hjælpsomme, og nogle af dem begynder også at holde styr på de, der er kommet til og er fulde, så de ikke også falder i vandet.

Chokket kommer bagefter

Mens Helena og kammeraten Patrick Juul har styr på, at manden bliver holdt oppe af redningskransen, kommer Aarhus Brandvæsen og flere lægeambulancer til stedet og overtager arbejdet med at redde manden op.

Derfor beslutter Helana og hendes venner at forlade stedet.

- Der var en masse professionelle redningsfolk på stedet, så vi kunne ikke gøre mere. Og vi ville ikke stå i vejen for dem, så vi gik derfra. Først bagefter kom chokket over, hvad vi lige havde været vidne til, og jeg rystede over det hele og kunne slet ikke forholde mig til det.

Siden har hun snakket med både venner og familie om oplevelsen, men det var først, da et familiemedlem sendte et link til TV 2 | ØSTJYLLANDs artikel om sagen søndag aften, at det gik op for hende, hvor vigtig hendes hjælp havde været.

- Vi forlod jo stedet, inden han kom helt op. Men jeg har siden da hele tiden tænkt på, hvordan han har det nu, og om han er okay. Det håber jeg, siger den 21-årige kvinde.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget