Rådmand om ny bandepakke: Vi skal stresse bande-medlemmerne

Aarhus-rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) vil skaffe penge til hans nye bandepakke, der blandt andet indeholder videoovervågning af bandemedlemmer

00:13

Øget videoovervågning af bandemedlemmer, Østjyllands Politi væk fra grænsen og ind i Aarhus og et samarbejde mellem kommune, politi og SKAT.

Det er blandt punkterne i en ny bandepakke, som byrådet i Aarhus Kommune drøftede onsdag aften på baggrund af et forslag fra rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih-Azad Ahmad (R).

- Vi har behandlet forslaget i aften, og der blev henvist til, at der er nogle indsatser, der allerede gøres nu, og hvis vi skal gøre mere, så kræver det flere penge, siger rådmanden til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politiker: Østjysk politi skal væk fra grænsen - og i stedet bekæmpe bander

Derfor har Rabih Azad-Ahmad nu sat sig for, at han vil skrabe penge sammen til bandepakken ved kommende budgetforhandlinger.

- Jeg arbejder videre med, at vi får en bandepakke, der gør, at vi i det kommende år ikke kommer til at opleve noget lignende i Aarhus, for det kan vi ikke leve med, siger han med henvisning til dette års bandekonflikt, der opstod, da Loyal to Familia begyndte at slå rod i byen.

Læs også En fjerdedel af valgstederne lukket: Kan betyde færre stemmer

Rådmandens forslag til en bandepakke indeholder syv punkter. Herunder eksempelvis en opfordring til justitsministeren om at undtage Østjyllands Politi fra grænsekontrol, så betjentene i stedet kan skabe tryghed i Aarhus.

I forslaget indgår også et ønske om at undersøge mulighederne for midlertidig videoovervågning af banderne.

- Det handler om, hvordan vi forebygger bandekriminalitet, og hvordan vi stresser bandemedlemmerne, så de mennesker, der begår kriminalitet, ikke har mulighed for at slippe igennem, siger Rabih Azad-Ahmad. 

Forslaget til bandepakken blev lanceret af Radikale Venstre i august under sloganet 'Mere politi på gaden – politiet hjem fra grænsen'. 

DE SYV PUNKTER I BANDEPAKKEN

Radikale Venstre foreslår Aarhus Byråd, at; 

- Opfordre justitsministeren til at Østjyllands politi undtages fra den nyttesløse grænsekontrol, så betjentene kan komme hjem til Aarhus og skabe tryghed.

- Igangsætte et samarbejde mellem politi, kommune og SKAT med henblik på at ramme bandemedlemmerne på økonomien i en koordineret kontrol af skatteoplysninger og sociale ydelser.

- Styrke den lokale forebyggende indsats til bekæmpelse af bandekrig, og den rekruttering, der sker i en meget tidlig alder. Én måde er at styrke SSP-samarbejdet i Aarhus med bandeudfordringer. 

- Der kommer faste socialrådgivere ud på alle folkeskoler med sociale udfordringer, med henblik på at styrke forældresamarbejdet så yngre søskende ikke ender i bandekriminalitet.

- Undersøge mulighederne for midlertidig øget videoovervågning af banderne, så uskyldige aarhusianere i de berørte områder ikke står alene med at identificere kriminelle.

- Etablere reaktionsråd i Aarhus med repræsentanter fra politiet, de sociale myndigheder og kriminalforsorgen. Målet er konkrete indsatser og koordineret hjælp til unge, der er kommet ud i kriminalitet.

- Tage kontakt til de omkringliggende kommuner og kommuner med lignende udfordringer med henblik på et samarbejde imod bandekriminaliteten