Politisk uenighed om Taxify: De vil ikke overholde reglerne

DFs Kim Kristiansen frygter selskaber som Taxifys indtog i Danmark, imens Rasmus Jarlov (K) hilser konkurrencen velkommen

03:07

Der er langt fra politisk enighed om taxaselskaber som Uber og Taxify. Sidstnævnte ventes at gøre sit indtog i Aarhus inden for en overskuelig fremtid, og det ser DFs folketingsmedlem Kim Kristiansen ikke frem til.

- Det er jo et selskab i stil med Uber, som vil køre uden om de gældende regler i taxalovgivningen. Det er ulige konkurrence i forhold til den øvrige branche, siger Kim Kristiansen.

Læs også Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Rasmus Jarlov derimod er mere positiv.

- Taxify er godt for forbrugerne. De kan få billigere ture, når taxabranchen bliver udfordret. Der skal være plads til selskaber som Uber og det, der nu er på vej til Aarhus. Det vigtigste for mig er bare, at de betaler skat, lyder det fra det konservative folketingsmedlem.

02:27

Du kan se et længere indslag om det nye selskab Taxify her.

Luk video

Men netop betaling af skat tror Kim Kristiansen ikke på, at der vil komme.

- De her selskaber vil jo ikke overholde reglerne. Der er ingen problemer, hvis de vil overholde reglerne i forhold til, at chaufførerne har erhvervskørekort og den rette uddannelse samt at bilerne er indrettet efter reglerne. Så er de velkommen, siger han.

Du kan se hele debatten mellem de to politikere i videoen øverst i artiklen.