Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Taxify vil tilbyde privatkørsel til aarhusianerne

Taxify er på vej til Aarhus. Lige nu søger taxiselskabet Taxify på Facebook efter chauffører til at køre i Aarhus, og flere hundrede har allerede vist interesse.

Taxify minder meget om tjenesten Uber. For at bruge tjenesten skal du downloade en app til din mobiltelefon. De fleste af selskabets chauffører stiller deres egen bil til rådighed.  

Læs også Direktør om Taxify: De bliver politianmeldt lige så snart vi ser dem

- Vi er allerede blevet kontaktet af adskillige hundrede chauffører. Det drejer sig om både chauffører med taxalicens og private chauffører, og på nuværende tidspunkt har 20-30 chauffører gennemgået vores uddannelsesforløb, fortæller Martin Villig medejer af Taxify til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aktiv i 13 lande
Taxify blev grundlagt i Estland i 2013 og har sidenhen spredt sig til 20 byer i 13 lande. I Aarhus skal firmaet i alt bruge 200 chauffører, og det er ikke nogen tilfældighed at Taxify har valgt Aarhus.

Taxify findes i disse byer

Beograd, Serbien
Bukarest, Rumænien
Budapest, Ungarn
Durungo, Mexico
Gomel og Grodno Hviderusland
Helsinki, Finland
Cape Town og Johannesburg Sydafrika
Prag, Tjekkiet
Riga, Letland
Talinn og Tartu, Estland,´
Tbilisi, Georgien
Vilnius, Litauen
Kiev, Ukraine

- Det er en rigtig dejlig by med mange studerende, universitet, kulturliv, og størrelsen på byen er meget passende. Der er heller ingen andre private taxa-apps på markedet i byen, så det ser vi som en mulighed for at afprøve det danske marked, siger Martin Villig.

I København er flere Uber-chauffører netop blevet dømt for at køre pirattaxa. Over for TV 2 | ØSTJYLLAND fastlår Martin Villig, at Taxify vil overholde dansk lovgivning, og han opfordrer chaufførerne til at betale skat af deres indtægt.

- Vi kan selvfølgelig ikke tvinge dem til at betale skat, men fra vores sidegør vi alt for at gøre det så nemt og simpelt for chaufførerne at betale skat af deres indtægt, siger Martin Villig. 

02:27

Du kan se mere til Taxify i indslaget her. 

Luk video